Instalații de milioane vor lumina sărăcia Galațiului

Distribuie articolul

Dacă reparațiile în școli nu sunt gata nici la această oră iar prețul la care va fi livrată căldura în sistem centralizat e în continuare o necunoscută, există un domeniu în care suntem deja pregătiți: iluminatul festiv al orașului. Prețul plătit: de opt ori mai mare decât la vecinii brăileni, de exemplu.

Din acest weekend a început montarea ornamentelor care vor străluci pe străzile Galațiului în perioada iernii și de Paște. Dacă tot avem un buget mai mic cu 57 de milioane de lei față de anul trecut (689 milioane de lei în 2018 față de 746 milioane în 2017), dacă investițiile din bugetul propriu au fost la rândul lor diminuate, iată că s-au găsit bani pentru ceva cu adevărat important: iluminatul festiv.

Conform datelor prezentate de Raluca Ardean, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galați, municipalitatea a semnat un contract cu firma Ilnic Electric pentru „Realizarea conceptului tehnico-artistic personalizat, închirierea, montarea-demontarea instalaţiilor şi echipamentelor de iluminat festiv pentru evenimentele din municipiul Galaţi pentru perioada noiembrie 2018 – mai 2019”. E vorba de 2.665.100 lei fără TVA (aproximativ 675.000 de euro) și se referă la iluminatul pentru 30 noiembrie (Zilele Galațiului), 1 Decembrie, sărbătorile de iarnă și cele pascale.

”Acordul cadru este semnat pentru șapte luni. Unele dintre echipamente, cum este cazul celor dedicate zile de 1 Decembrie, se vor monta în mod special atunci. Valoarea contractului este una maximală, în funcție de ce vor monta”, ne-a declarat Raluca Ardean.

Brăilenii reușesc să acopere iluminatul festiv dedicat zilei de 1 Decembrie și cel al sărbătorilor de iarnă cu mult mai puțin: doar 86.000 de euro. Ce vor primi de acești bani: 1.088 figurine pe stâlpi, 399 traversări motive luminoase, 1.197 traversări plase/şiruri/ţurţuri şi 168 de figurine tridimensionale. Conform jurnaliștilor de la Obiectiv – vocea Brăilei, primarul Dragomir susține că s-au obținut aceste costuri la un nivel atât de mic deoarece au un contract multi-anual încheiat cu firma care se ocupă cu iluminatul stradal, în acest contract intrând şi iluminatul de sărbători.


Distribuie articolul

You May Also Like