Înșelăciune prin metoda COVID 19

Distribuie articolul


Trei tecuceni au înșelat mai multe persoane din Vrancea prin metoda COVID 19. Escrocii își sunau victimele, le spuneau că o rudă este bolnavă de COVID 19 și solicitau diferite sume de bani pentru aparate medicale și pentru tratament.


Cei trei tecuceni foloseau foloseau o carte de telefoane și sunau la întâmplare la numere de telefon din anumite localități. După ce găseau o posibilă victimă susțineau că sună de la spitalul COVID 19 unde era internată ruda. Dacă victima cădea în plasă infractorilor, aceștia cereau bani care urmau să fie ridicați direct de la domiciliul persoanei înșelate.


Cinci persoane au fost înșelate de cei trei tecuceni și ulterior acestea au făcut plângere la Poliție.


„Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada ianuarie-februarie a.c., folosind metoda „Covid” 19 ar fi indus în eroare cinci persoane din județul Vrancea, prin aceea că, unul dintre bărbați, în vârstă de 39 de ani, ar fi apelat în mod aleatoriu mai multe numere de telefonie fixă și s-ar fi prezentat a fi inițial fiu al victimei, ce s-ar fi aflat internat în spital, infectat cu Covid 19, apoi, prin schimbarea timbrului vocal se recomanda a fi medic și pretindea victimelor diferite sume de bani pentru achiziționarea unor aparate medicale, sumele fiind ridicate în mod direct de la domiciliul acestora de către un bărbat de 29 de ani, care s-ar fi deplasat cu un autoturism condus de al treilea bărbat, de 21 de de ani”, au anunțat reprezentanții IPJ Vrancea.


Bărbații au fost identificați și reținuți de Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Vrancea sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani.

Ei sunt cercetați pentru comiterea infracțiunilor de înșelăciune în formă continuată și complicitate la înșelăciune în formă continuată și urmează să fie prezentați Judecătoriei Focșani cu propunere de arestare preventivă.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns