Înscrieri deschise pentru programul „Școala de Bani începe școala”

Distribuie articolul

Începând de marți 10 octombrie, se va lansa o serie de conferințe regionale dedicate profesorilor, despre educație financiară transdisciplinară.

Noțiunile de educație financiară, dar și mai important, cum să le aplice și să afle despre bani în cât mai multe contexte, în cât mai multe și variate împrejurări, exact ca în viață, sunt foarte importante pentru elevi. Care este valoarea banilor, cum să-și gestioneze veniturile și cheltuielile, cum să economisească și să investească, cum să împrumute bani în mod responsabil și cum să se protejeze de fraude financiare, toate aceste chestiuni trebuie să găsească răspunsuri și explicații și de la oamenii care aduc cunoașterea în viața lor, de la cadrele didactice.

Profesorii au nevoie de argumente care să demonstreze importanța abordării educației financiare la clasă, pentru a-i ajuta la rândul lor pe elevi să descopere toate aceste beneficii. În cadrul conferințelor, care au loc în format fizic, cadrele didactice vor afla și cum pot folosi diferite tipuri de resurse create de BCR, alături de cadrele didactice implicate în programul-pilot LifeLab, dar și în cei 7 ani de implementare a programului Școala de Bani, precum și alte resurse educaționale dezvoltate de Teach for Romania în programul de numerație.

Școala de Bani și BCR au lansat în 2022 proiectul LifeLab, care, după ce a fost pilotat în două școli din sistemul de învățământ preuniversitar, urmează să fie extins la nivel național. Primul an de LifeLab a însemnat peste 50 de profesori, 1.200 de elevi, 15 cursuri de pregătire pentru profesori și 100 de materiale educaționale dezvoltate de profesorii LifeLab. La sfârșitul programului, cunoștințele de educație financiară ale elevilor s-au îmbunătățit considerabil: de la 46% la 65% (pentru elevii din ciclul gimnazial) și de la 40% la 55% (pentru elevii din ciclul liceal). Totodată, 93% dintre elevi și-au exprimat dorința să învețe cât mai multe noțiuni financiare practice și aplicabile.


Distribuie articolul

You May Also Like