Înscrierea „robotizată” la grădiniță, la școală sau la examenul de Bacalaureat

Distribuie articolul

„Înscrierea la grădiniță sau la școală sau la examenul de Bacalaureat” ar urma să se facă „de către un robot automatizat”.Această schimbare radicală, finanțată de Uniunea Europeană, este parte a unui proiect mai amplu, anunțat de ministrul Cercetării, Bogdan Ivan, într-un interviu acordat postului Radio România Actualități, astăzi. Inițiativa, evaluată la 22 de milioane de euro, vizează automatizarea a 19 procese administrative, eliminând astfel nevoia ca cetățenii să stea – la cozi lungi și obositoare – la ghișeele instituțiilor publice.

„Chiar ieri am lansat în dezbatere acest proiect în valoare de 22 de milioane de euro din bani europeni, prin care vom automatiza 19 procese administrative pentru administrația publică centrală, pe modelul robotizat. În această formă, vă dau un exemplu din viața reală care se poate aplica aici: înscrierea la grădiniță sau la școală sau la examenul de Bacalaureat sau la cel de capacitate să nu mai fie făcută în baza unor cozi uriașe la ghișee, ci să fie foarte simplu făcută de către un robot automatizat care, odată setate datele, ajunge să le și pună în practică”, a declarat Ivan.

Inițiativa este susținută de Autoritatea pentru Digitalizarea României și face parte dintr-un efort mai larg de digitalizare și modernizare a administrației publice. Potrivit Agerpres,valoarea totală a proiectului se ridică la 107,43 milioane de lei (aproximativ 21,9 milioane de euro), finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), cu o durată de implementare prevăzută între 30 mai 2023 și 31 decembrie 2025.


Distribuie articolul

You May Also Like