”Îngrămădeală” pentru un loc de muncă de funcționar la Casa de Pensii Galați

Distribuie articolul

Aproape nouă candidați pe un loc, au concurat în prima etapă. La prima probă de concurs, de la Casa de Pensii, s-au înscris 245 de gălățeni. 46 dintre candidați au abandonat, neprezentându-se, și doar 182 dintre cei prezenți la examen vor merge mai departe, pentru proba ”interviu”.

S-au afișat rezultatele la proba scrisă dată pentru ocuparea unui post (suplimentar) la Casa Județeană de Pensii Galați. Pentru ocuparea funcției contractuale de execuție de consilier (S) debutant s-au înscris 189 de persoane interesate. Un număr de 37 de candidați nu s-au prezentat, însă, la examinarea scrisă, fiind declarați absent. La finalizarea primei probe, alte opt persoane au fost respinse și doar 144 de candidați au fost admiși, la final, ultimul înregistrând minimul de punctaj, nota cinci.

Dealtfel, încă nouă candidați au trecut testul obținând nota cinci. 12 dintre candidați au fost, totuși, de 10(zece).
De asemenea, pentru ocuparea funcției contractuale de execuție de referent (M) debutant, la concurs s-au înscris 56 de persoane. Nouă dintre ele au abandonat, între timp, fiind declarate respinse, la testarea scrisă.

Alte nouă persoane au fost respinse pentru că au luat note sub 5 (cinci). Restul, de 38 de candidați, au fost admiși pentru a participa la următoarea probă, care este interviul. Șase dintre ei au trecut la limită, cu nota cinci, iar doar doi dintre candidați au reușit performanța unui 10 (zece).

Reamintim că CJP Galați a organizat concurs pentru ocuparea posturilor de ”consilier” și ”referent”, funcții pentru debutanți cu studii superioare și, respectiv, medii, în urma Ordonanței de Urgență a Guvernului nr.90/23.08.2021, care stabilea suplimentarea locurilor în schema de personal, în vederea demarării procesului de reevaluare a pensiilor anunțat de Guvern în această vară.

După proba scrisă, în cea de a doua etapă a concursului stabilit, se va anunța data la care va avea loc examinarea candidaților declarați admiși, prin proba ”Interviu”.

Așa cum am precizat zilele trecute, CJP Galați a scos la concurs 28 de posturi de execuție contractuale, active pentru perioada 15.09.2021 – 31.12.2022, dintre care 22 de posturi pentru funcția de consilier și șase posturi pentru funcția de referent.


Distribuie articolul

You May Also Like