Informare privind SSM, cu ajutorul artelor vizuale

Distribuie articolul

Pregătirea activităților lucrative și informarea la locul de muncă privind securitatea și sănătatea muncii (SSM) are, de câțiva ani, un ”erou animat” – NAPO.

În ton cu inițiatorii, Inspecția Muncii Galați ne face atenți că, recent, a fost (re)lansat ”filmul semnelor”. Sursa: Agenția Europeană pentru Securitate și Sănătate în Muncă.

Astfel, la sfârșitul lunii trecute, de Ziua mondială a securității și sănătății la locul de muncă, a fost lansată versiunea remasterizată a primului film din seria Napo.

Primul film din seria Napo oferă o introducere de bază în semnele și simbolurile de sănătate și siguranță găsite la locul de muncă. Oferă un ghid util pentru noii angajați și o informare valoroasă pentru alți lucrători. Sunt prezentate diferite situații la locul de muncă în care semnele de siguranță sunt importante. Acest film este potrivit pentru toate sectoarele și toate nivelurile de angajați dar mai ales pentru tinerii aflați în formare sau experiență de muncă.

Este conceput pentru a informa publicul despre semnele de siguranță la locul de muncă, pentru a promova importanța respectării semnelor și pentru a învăța și identifica semnificația semnelor prin forma și culoarea lor. Sunt treisprezece schițe. Fiecare schiță se referă la o situație de lucru în care Napo se confruntă cu semnele care prind viață pentru a-l învăța semnificația lor și importanța siguranței. Secvențele arată ce se întâmplă dacă semnele nu sunt respectate și obstacolele tehnice și organizatorice care împiedică funcționarea eficientă a semnelor.

Napo în… povestea semnelor – apărut prima dată în 1998 – este principalul susținător al securității și sănătății ca drept fundamental – citiți semnele!


Distribuie articolul

You May Also Like