Finanțare de milioane de euro pentru apă și canalizare în tot județul Galați  

Distribuie articolul

Astăzi, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, a semnat două contracte de finanţare pentru judeţul Galaţi. Primul se referă la un proiect regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi canalizare în judeţul Galaţi, în valoare de 692.191.527 lei, fără TVA, cu finanţare prin Programul Operaţional Infrastructură Mare. Contractul a fost semnat şi de ministrul delegat pentru Fondurile Europene, Marius Nica şi directorul general Apa Canal S.A Galaţi, Gelu Stan.

“Mă bucur că după o lungă perioadă de muncă începem să semnăm contracte de finanţare pentru proiecte de dezvoltare a judeţului Galaţi. Este o investiţie de 180 de milioane de euro pentru racordarea la reţeaua de apă şi canalizare a 22 de UAT-uri. Acest proiect va duce la îmbunătăţirea condiţiilor de trai, în special în mediul rural, dar va crea şi locuri de muncă pe toată perioada de implementare. După finalizarea acestei investiţii, în 2023, tot judeţul Galaţi va fi racordat la sistemul centralizat de apă şi canalizare”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Finanţarea se va face din sursele de finanţare astfel:

–         Fond de Coeziune – 511.757.962 lei

–         Buget de Stat – 78.268.862 lei

–         Buget Local – 12.041.366 lei

–         Contribuţie Societatea Apă Canal S.A Galaţi – 90.123.337 lei

În cadrul acestui proiect vor fi realizate 5 foraje, 3 staţii de tratare, 2 staţii de epurare, 249 de km de reţea nouă sau reabilitată de distribuţie apă potabilă şi aducţiuni de apă, 535 de km de reţea nouă sau reabilitată de canalizare şi conducte de refulare ape uzate, staţii de clorare, staţii de pompare şi de repompare şi vor fi achiziţionate echipamente specifice pentru buna desfăşurare a serviciului de apă şi canalizare.

Cele 22 UAT – uri beneficiare  ale investiţiilor sunt: municipiul Galaţi (UAT  Galaţi), UAT Şendreni, UAT Braniştea, UAT Independenţa, UAT Piscu, UAT Tudor Vladimirescu, UAT Fundeni, UAT Smârdan, UAT  Pechea, UAT Cuza Vodă, UAT Slobozia Conachi, UAT Lieşti, UAT Iveşti, UAT Umbrăreşti, UAT Barcea, UAT Drăgăneşti, UAT Tecuci, UAT Cosmeşti, UAT Movileni, UAT Bereşti, UAT Bereşti Meria, UAT Cosmeşti.

Cel de-al doilea contract de finanţare semnat de preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, se referă la proiectul de reabilitare şi modernizare a DJ 242 B Bereşti – Târgu Bujor şi DJ 251 Tecuci – Matca, cu finanţare din Planul Naţional de Dezvoltare Locală 2017 -2020.

“ Sunt aproape 10 milioane de euro care vor fi investiţi pentru modernizarea a două drumuri vitale pentru infrastructura rutieră a judeţului Galaţi. Unul leagă nordul de centrul judeţului şi celălalt Tecuciul de cel mai important bazin legumicol din judeţ, cel de la Matca. Vorbim de 22 de km de drum judeţean, 19,9 km pe DJ 242 B şi 2,3 km pe DJ 251, pe care vrem să începem lucrările încă din 2018, după finalizarea procedurilor de achiziţie publică”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Valoarea investiţiei este de 43.186.424,00 lei cu TVA, din care 41.897.153 lei din Planul Naţional de Dezvoltare Locală 2017 – 2020.

SURSA: Biroul de presă al CJ Galați


Distribuie articolul

You May Also Like