Încă o porțiune de drum județean va fi reabilitată

Distribuie articolul

16 km de drum județean din nordul județului vor intra în curând în reabilitare, fiind deja semnat un contract de finanțare pe fonduri europene în acest sens.

Este vorba de șoseaua care face legătura între Corod și Drăgușeni și care traversează localitățile Blânzi, Brătulești și Nicopole.

Bugetul total al proiectului este de 39 de milioane de lei, majoritatea banilor provenind din fonduri europene. Cofinanțarea eligibilă autorității gălățene este de 778.331,65 lei, iar cea neeligibilă este în valoare de 17.850.

Contractul de finanțare a fost semnat în data de 12 martie cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administraţiei Publice, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Regional.

”Obiectivul general al proiectului vizează creșterea gradului de accesibilitate a localităților aferente comunelor Corod și Drăgușeni situate în proximitatea drumului european E 87 și a drumului european E 85 prin modernizarea tronsonului funcțional alcătuit din drumul județean DJ 251A (km 16+000-32+000)”, se arată în comunicatul de presă transmis de Consiliul Județului Galați.

Dat fiind faptul că perioada de implementare a proiectului de finanțare a proiectului se va încheia la sfârșitul anului viitor, până atunci va trebui să se termine și execuția acestui tronson de drum.

În perioada următoare, conform documentelor de finanțare deja semnate, pe raza județului ar urma să fie reabilitați aproximativ 160 km de drum.


Distribuie articolul

You May Also Like