Impas: constructorii nu au început lucrările la drumul care va conecta podul peste Dunăre de la Brăila

Distribuie articolul


S-au finalizat exproprierile din proiectul podului peste Dunăre de la Brăila. Totuși, lucrarea care vizează realizarea drumurilor de legătură nu este în grafic, anunță ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă. Constructorii nu se pot apuca de treabă deoarece nu au depus încă documentația pentru obținerea autorizației de construire.


Lucrările la podul propriu-zis decurg bine, iar întârzieri sunt doar la drumurile de legătură, anunță reprezentantul Guvernului.


„La pod lucrările merg din plin, dar la drumurile expres de legătură care au aprox. 21 km lungime în total (și care sunt necesare pentru folosirea podului) nu au început încă”, a explicat ministrul Cătălin Drulă.


Proiectul prevede realizarea a 23,4 kilometri de drum expres pentru a conecta podul cu infrastructura existentă. Este vorba despre două secțiuni: drumul principal Brăila – Jijila, pe o lungime de 19 kilometri și drumul de legătură cu DN22 Smârdan – Macin, care are 4,3 kilometri.
În prezent, lucrarea a ajuns la stadiul eliberării autorizației de construire.


„Am făcut o echipă de lucru dedicată și avem pași înainte făcuți în ultimele săptămâni: au fost finalizate exproprierile suplimentare, iar săptămâna această a fost emisă de Agenția de Mediu și decizia privind acordul de mediu. Tot ce mai rămâne este depunerea de către constructor a documentației pentru autorizația de construire și emiterea acesteia de către minister. Am cerut atât constructorului, cât și companiei naționale de drumuri, să urgenteze la maxim acești pași, pentru ca lucrările la drumurile de legătură să înceapă odată cu vremea bună”, a precizat Drulă.


Podul va fi gata la finalul anului viitor. Totuși, din cauza problemelor apărute la infrastructura adiacentă, podul ar putea fi folosit cu o întârziere de un an.

Foto: digi24. ro


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns