Iluminatul festiv de la Brăila, mult mai ieftin decât cel de la Galați

Distribuie articolul

Ne-am uitat peste sumele pe care autoritățile locale intenționează să le cheltuiască în luna decembrie pentru iluminatul festiv. Diferențele între Galați și Brăila sunt mari, de aproape un milion de lei. Poate la Brăila sunt becuri mai mici, mai palide, mai puține. Sau poate nu!

În mod paradoxal, la Galați iluminatul este scump, dar mai ieftin decât anul trecut, susțin reprezentanții Primăriei. Municipalitatea gălățeană se pregătește pentru plata unei facturi de 1,3 milioane de lei (fără TVA) pentru iluminatul festiv de sărbători. Cică ar fi o scădere cu 20% în comparație cu anul precedent, dar factura încă nu a fost închisă. 

La o aruncătură de băț de Galați se află Brăila. Acolo, primarul orașului se laudă cu cel mai ieftin iluminat festiv din țară. În urmă cu trei ani, edilul șef a semnat un contract care stabilește un preț fix de 400.000 de lei pentru fiecare sezon. Contractul este valabil 10 ani.

„Pentru iluminatul festiv de sărbători plătim doar 400.000 de lei. Este cel mai ieftin iluminat festiv din țară. Suma include amenajarea tuturor străzilor principale, dar și Piața Traian, Parcul Monument, bradul de la Catedrală și esplanada din fața Primăriei. Noi avem un contract pe 10 ani, am ajuns în cel de al patrulea an și, indiferent de cursul euro-leu, prețul nu se modifică. Luminile festive vor fi aprinse până după sărbătorile rușilor lipoveni, avem o comunitate mare în Brăila”, a declarat primarul orașului Brăila, Marian Dragomir.

Vestea bună este că Moș Crăciun sosește oricum deoarece nu ține cont de factura plătită de primari pentru beculețe și ornamente.


Distribuie articolul

You May Also Like