Iară s-a premiat Pucky pe persoană fizică…

Distribuie articolul

„Forumul Orașelor Verzi și-a deschis porțile către autoritățile publice locale din toată Europa, în perioada 5-7 Septembrie 2023.

Asociația Municipiilor din România a fost partener al Primăriei municipiului Brașov încă de la prima ediție a Forumului Orașelor Verzi.

”Premiile Orașelor Verzi” reprezintă o inițiativă a Forumului Orașelor Verzi și Asociației Municipiilor din România, care și-au propus să recunoască și să premieze eforturile municipalităților de a deveni mai verzi și mai sustenabile.

Schimbul de bune practici în vederea dezvoltării unor comunități locale verzi trebuie să reprezinte o prioritate dată fiind importanța acordată atât la nivel european, cât și național, obiectivelor precum neutralitatea climatică, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, dezvoltarea energiei verzi și a energiei regenerabile, eficiența energetică, protejarea biodiversității, economia circulară și gestionarea deșeurilor, investițiile și inovația.

Premierea Orașelor Verzi reprezintă un prilej de recunoaștere și recompensare a eforturilor municipalităților din România în promovarea dezvoltării sustenabile și a măsurilor de protecție a mediului înconjurător care contribuie la comunități mai verzi și mai durabile.

Toate proiectele înscrise demonstrează angajamentul ferm al municipiilor față de o dezvoltare urbană mai responsabilă și față de protejarea mediului înconjurător.

Proiectele au făcut obiectul unei analize atente a juriului căruia îi transmitem mulțumirea și aprecierea noastră!

Juriul a fost format din:

– Nicolae ISTUDOR, Rector al Academiei de Studii Economice din București.

– Mihnea COSTOIU, Rector al Universității Politehnica București.

– Marian MOICEANU, Rector al Universitatii de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu”.

Câștigători:

  1. Transport public sustenabil ( Sustainable public transportation):

municipiul Galați, Sector 4 București, municipiul Târgu Jiu, municipiul Mediaș

  • Mobilitate velo (Velo mobility):

municipiul Sibiu, municipiul Alexandria, municipiul Hunedoara

  • Economie circulară și managementul deșeurilor (circular economy and waste management):

municipiul Buzău, municipiul Alba-Iulia, municipiul Sfântu Gheorghe, municipiul Făgăraș 

  • Energie verde (Green energy):

municipiul Râmnicu Vâlcea, municipiul Tulcea

  • Planificare urbană sustenabilă (Sustainable urban planning):

municipiul Târgoviște, municipiul Bistrița, municipiul Roman 

  • Parcuri și păduri urbane (Urban parks & forests):

municipiul Iași, Sector 6 București, municipiul Craiova, municipiul Moinești.

Având în vedere calitatea de organizator/partener a municipiului Brașov și a Asociației Municipiilor din România, Brașovul, respectiv Cluj-Napoca nu au aplicat în cadrul acestei ediții”, se arată in comunicatul emis de Asociația Municipiilor din România.

Foarte frumos numai că, în presa locală de astăzi am observat ceea ce se putea citi în organele de presă ale partidului, înainte de 1989.

Laudatio, din toate pozițiile și o declarație a primarului Ionuț „Pucky” Pucheanu fix ca la „Floarea din Grădină” : ”Este un premiu pentru oraşul nostru, pentru toate acţiunile noastre ce se înscriu în linia unui transport public modern şi prietenos cu mediul. Am spus din prima clipă stop achiziţiei de autobuze second-hand şi astfel am cumpărat peste 105 mijloace de transport noi şi moderne. Mai mult, vom cumpăra alte 62 de autobuze, tramvaie şi microbuze cu finanţare prin PNRR. Continuăm pentru un transport modern şi un oraş verde”.

Vomitiv. Dacă ne reamintim câte autobuze au avut probleme în trecutul recent, unele care au ars pur și simplu, altele care au rămas fără direcție sau sistem de frânare, o să transformăm acel verde într-o altă culoare, mult mai prietenoasă cu edilul Galațiului.

Și, de reamintit. Chiar dacă a existat un juriu, organizatorul, AMR îl are ca unul din cei trei prim-vicepreședinți, chiar pe Pucky. Cum ar veni, și atenție, nu e la prima nefăcută de acest fel, și-a cumpărat singur un tort, l-a înfulecat până s-a făcut glicemia cât Casa Poporului, apoi, așa, mai modest cum îl știm, s-a lăudat agale cu marile fapte de vitejie.

Mai taie din ele, dă-le naibii…


Distribuie articolul

You May Also Like