Iară balamuc la liberali! Șeful Gărzii de Mediu Tulcea, gălățeanul Dorin Meran, prins în flagrant cu șpagă!

Distribuie articolul

Procurorii DNA Constanța l-au reţinut pe şeful Gărzii de Mediu Tulcea pentru luare de mită.

Dorin Meran, comisar-șef al Comisariatului județean Tulcea din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, este acuzat de luare de mită, în formă continuată, transmite DNA.

El a fost prins în flagrant, ieri, când lua şpagă de la un om de afaceri, pentru a-i aplica o amendă mai mică.

„În perioada 30 august – 04 septembrie 2023, inculpatul Meran Dorin, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) suma de 25.000 lei și alte foloase necuvenite, pentru a-i aplica acestuia o amendă mai mică ori chiar sancțiunea avertismentului ca urmare a unui control efectuat de către inculpat la un punct de lucru al unei societăți comerciale administrată de martor.

La data de 04 septembrie 2023, suma de bani, pretinsă anterior, ar fi fost remisă inculpatului în autoturismul acestuia, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”, relatează procurorii.

Dorin Meran urmează a fost prezentat astăzi Tribunalului Constanța cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Meran nu este la prima întâlnire cu anchetatorii DNA. În 2012, a fost condamnat la un an şi două luni de închisoare cu suspendare condiţionată, pentru „folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, deturnare de fonduri şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată“.

Deputatul USR, Bogdan Rodeanu scrie pe propria pagină de socializare că Meran a ajuns la Tulcea nu din aer ci din „constelația de profesioniști” ai PNL Galați, recuperat din văgăunile economiei informale și propulsat de conducerea PNL Galați la Garda de Mediu Tulcea ca să producă bani și aprobări pentru prieteni.

„Rețineți următorul aspect: în ultimii ani, Dorin Meran a fost consilier juridic la primăria Ghidigeni, condusă de Eugen Tăbăcaru, unul dintre cei mai mari susținători ai lui George Stângă.

E adevărat că Dorin Meran a mimat apartenența la un partid de buzunar al PNL. Atât de buzunar încât nici nu a mai intrat în alegeri în anul 2020.

La fel de adevărat e și că Dorin Meran a reușit să intre în Corpul Experților Electorali, fiind atât de “apolitic” încât a fost desemnat președinte al unei secții de votare din Galați și la alegerile europarlamentare și la cele prezidențiale din 2019, a scris Bogdan Rodeanu pe Facebook.”, a scris Bogdan Rodeanu pe Facebook.


Distribuie articolul

You May Also Like