Guvernul toarnă bani în „Masă sănătoasă”, sperând să repare problemele programului

Distribuie articolul

Marți, într-o ședință de guvern, s-a propus majorarea bugetului pentru programul „Masa sănătoasă” destinat elevilor. Pe lângă fondurile deja promise în februarie, care depășeau 1 miliard de lei, se adaugă acum încă 97 de milioane de lei. Astfel, aproximativ 63.000 de elevi vor beneficia de acești bani.

Chiar dacă suntem aproape de vacanța de vară și mai sunt puțin peste două luni până la încheierea anului școlar, guvernul își dorește să asigure distribuirea fondurilor către copii. Nu este ușor, având în vedere că, după cum am menționat anterior, mai mult de jumătate dintre școlile care ar fi trebuit să implementeze programul încă nu l-au aplicat.

Proiectul de hotărâre recent adaugă fonduri pentru întregul an viitor, incluzând 242 de școli noi și alte șase care erau deja în program. În total, va fi disponibil un buget de 1,13 miliarde de lei pentru mâncarea elevilor în 2024.

Cu toate acestea, există probleme. Un raport recent – despre care am mai vorbit – indică faptul că programul „Masa sănătoasă” nu funcționează eficient, doar o treime dintre școlile vizate oferind realmente mâncare. Pentru mulți copii, aceasta este cea mai importantă masă a zilei, uneori chiar singura. Majoritatea primesc un pachet, însă există și școli care oferă mâncare gătită la fața locului sau adusă de la servicii de catering.

Speranța este că, cu fonduri suplimentare, programul va funcționa mai bine și va asigura copiilor o masă nutritivă la școală, contribuind astfel la o mai bună performanță școlară și la sănătatea lor.

În municipiul Galați, școlile care vor beneficia de această suplimentare includ Școala Gimnazială Nr. 1 din comuna Suhurlui, Școala Gimnazială „Unirea” din Braniștea, Școala Gimnazială „Dumitru Căpraru” din Grivița, Școala Gimnazială „Gheorghe și Maria Tașcă” din Bălăbănești, Școala Gimnazială „Tudor Pamfile” din comuna Țepu, Școala Gimnazială Nr. 1 din Liești, Școala Gimnazială „Ene Patriciu” din Smulți și Școala Gimnazială „Sfântul Gheorghe” din comuna Cuca.

În total, 1.635 de copii din Galați vor beneficia de acești bani în plus.


Distribuie articolul

You May Also Like