Guvernul Orban se ia la trântă cu populismul: pensiile și alocațiile vor fi majorate treptat

Distribuie articolul


Pensiile și alocațiile copiilor vor fi majorate treptat deoarece România nu își permite creșterile votate de parlamentari. Anunțul a fost făcut duminică seara de premierul Ludovic Orban. Șeful PNL a mai spus că măsurile lansate de parlamentari nu pot fi puse în practică pentru că ar pune în pericol bugetul de stat.


Într-o emisiune televizată, șeful Guvernului a dezvăluit strategia pe care o va adopta cabinetul în următoarea perioadă. Pensiile și alocațiile copiilor vor crește în conformitate cu un grafic care va fi stabilit de miniștri. Totuși, creșterile nu vor fi făcute așa cum a stabilit Parlamentul, a anunțat premierul Ludovic Orban.


„Suntem într-o criză economică, suntem într-o criză care a afectat atât veniturile la bugetul de pensii, cât și veniturile bugetului de stat. Se vede limpede că majorarea cu 40% este o majorare care nu poate fi susținută financiar pentru că ea generează un pericol grav pentru echilibrul bugetar al României, riscând să afecteze capacitatea României de a face față tuturor plăților. Vom crește pensiile, procentul nu îl voi prezenta public decât atunci când vom avea finalizate toate aceste evaluări, analize… Nu ne putem permite dublarea alocațiilor. Este a doua dublare care este făcută, după cea din martie în dezbaterea bugetului 2019. Sigur că vom da o garanție privind dublarea alocațiilor, dar va trebui să gândim un calendar de creștere. Dublarea alocațiilor generează cheltuieli de aproximativ 7 miliarde de lei la nivel bugetar, sunt foarte greu de suportat aceste creșteri”, a declarat prim-ministrul Ludovic Orban în timpul unei declarații la România TV.


Creșterea pensiilor trebuie să fie făcută de la 1 septembrie, în timp ce alocațiile ar putea fi majorate în luna august.


Distribuie articolul

You May Also Like