Guvernul Orban a fost demis, PSD și ProRomânia pregătesc premier

Distribuie articolul

Guvernul Orban a fost demis miercuri, la trei luni și o zi de la învestire, după ce moțiunea de cenzură a PSD a trecut. În total, în favoarea ei s-au exprimat 261 de parlamentari, în vreme ce pragul minim era de 233 de voturi. În cazul în care nu va fi acceptată noua propunere de premier, adoptarea moțiunii de cenzură este un prim pas pentru anticipate.

Conform jurnaliștilor de la Hotnews, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a spus că va vorbi cu liderul Pro România, Victor Ponta, să meargă la Cotroceni cu o propunere comună de premier.

Adoptarea moțiunii de cenzură este un prim pas pentru anticipate.

Potrivit Constituției, Parlamentul poate fi dizolvat de președinte dacă respinge două propuneri de învestitură a unui nou Guvern în termen de 60 de zile.

În cazul în care toți pașii legali ar fi îndepliniți, liberalii vor ca alegerile anticipate să aibă loc odată cu localele, în iunie.

Potrivit Constituţiei, candidatul pentru funcţia de prim-ministru, desemnat de preşedinte după consultări cu partidele, va cere, în termen de 10 zile de la desemnare, votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi a întregii liste a Guvernului.


Distribuie articolul

You May Also Like