Guvernul Dăncilă își bate joc de copiii orfani și de persoanele cu handicap

Distribuie articolul

Din prostie sau ticăloșie, Guvernul Dăncilă ar putea bloca toate activitățile asociațiilor care au grijă de orfani, de bolnavi, de bătrâni sau de animalele fără stăpân. În numele transparenței fiscale, Ministerul de Finanțe a decis să modifice modul în care funcționează organizațiile non-guvernamentale. Concret, toate ONG-urile, asociațiile și fundațiile care primesc donații și sponsorizări de la firme, companii de stat și cetățeni trebuie să se înregistreze, până la 1 aprilie, într-un registru înființat de ANAF. Actul normativ a intrat în vigoare la sfârșitul lunii ianuarie, dar de atunci statul nu a avut timp să întocmească registrul minunat.

În urma protestelor, registrul a apărut pe ultima sută de metri. Formularul care permite înregistrarea a fost depus pe site-ul ANAF luni seara(25 martie) cu câteva zile înainte de 1 aprilie, dată de la care ordinul produce efecte. Cei de la asociații spun că este o ticăloșie a guvernanților pentru că din ordinul Ministerului de Finanțe a fost scos termenul de înscriere fixat pe 1 aprilie. Asta în condițiile în care, tot de la 1 aprilie, reprezentanții ONG-urilor nu mai pot primi sponsorizări deductibile deoarece după această dată firmele au nevoie de registru pentru a sponsoriza. În plus, conform legii, funcționarii au termen 10 zile pentru a soluționa cererea asociațiilor care vor să se înscrie în registru, dar până la 1 aprilie mai sunt doar 4 zile lucrătoare!

Noile reguli impuse de stat, la fel ca multe alte prostii făcute de guvernanți, vor pune bețe în roate sau vor bloca total activitatea asociațiilor. Reprezentanții ONG-urilor spun că sunt prost făcute cu sau fără intenție. De exemplu, noile reguli înăspresc birocrația deoarece statul le cere asociațiilor să depună o serie de acte care există în baza de date a Fiscului! Bineînțeles, în stilul arogant cu care s-a consacrat, ministrul de Finanțe le-a promis asociațiilor că le va asculta punctul de vedere, dar apoi a retras ordinul aflat în dezbatere publică înainte de expirarea termenului și l-a publicat în Monitorul Oficial în forma inițială!

Statul a fost foarte generos cu partidele politice care începând din acest an primesc alocări bugetare uriașe. Spre deosebire de asociațiile care îngrijesc copiii cu cancer, fără părinți sau cu handicap, reprezentanții partidelor politice nu trebuie să dea multe explicații pentru modul în care consumă banii primiți. Mai mult chiar, partidele primesc frecvent sponsorizări și donații pe care nu trebuie să le declare într-un registru special al fiscului. Așa se întâmplă când în fruntea statului ajung incompetenți, ticăloși, șmecheri, semianalfabeți și „penali”.


Distribuie articolul

You May Also Like