Guvernarea infractorilor: șoferii indisciplinați pot cere reducerea suspendării permiselor mult mai ușor

Distribuie articolul

Șoferii care au încălcat legislația rutieră și au permisul de conducere suspendat vor putea solicita reducerea perioadei de suspendare în mai multe cazuri, conform unui act normativ care intră în vigoare mâine.

Concret, noile reglementări prevăd eliminarea a două condiții pe care trebuie să le îndeplinească șoferii cu permisul suspendat care doresc să recapete mai rapid dreptul de a conduce mașina.

Spre deosebire de situația actuală, șoferii vor putea solicita reducerea perioadei de suspendare a permisului, chiar dacă au mai beneficiat de măsura reducerii suspendării în ultimii trei ani sau au mai avut permisul suspendat în ultimii doi ani.

Așadar, după intrarea în vigoare a măsurilor cuprinse în noul act normativ, adică de mâine, șoferii care doresc reducerea perioadei de suspendare a dreptului de a conduce nu vor mai trebui să îndeplinească decât două condiții, și anume să aibă permis de auto de peste un an de zile și să fie declarat admis la testul de verificare a cunoașterii regulilor de circulație, așa numitul test 13 din 15. Important!

Perioada de suspendare a permisului auto nu poate fi redusă la mai puțin de 30 zile.


Distribuie articolul

You May Also Like