Greu a fost, mult a rămas. Primăria anunță că au început lucrările de amenajare a scuarului de pe strada Brăilei

Distribuie articolul

După ce au jucat puzzle cu borduri și au făcut turnulețe pe strada Brăilei, echipele plătite de Primărie au anunțat că trec la următorul nivel. În scuar și în rondoul de la intersecția bulevardelor Oțelarilor și Galați se toarnă pământ. Cică intervenția se face în mare parte noaptea, ca să nu îngreuneze traficul. Deci, se poate!

„Primăria municipiului Galați anunță că au început lucrările pentru amenajarea scuarului de pe strada Brăilei și a rondoului de la intersecția bulevardelor Oțelarilor și Galați. Suprafața pe care se intervine pentru amenajarea rondoului este de aproximativ 1.600 de metri pătrați, iar cea a scuarului de pe strada Brăilei este de circa 6.500 de metri pătrați. Pentru a nu îngreuna circulația pe timpul zilei, basculantele care aduc pământul negru vegetal acționează pe timpul nopții. Pe parcursul zilei, angajații S.C. Gospodărire Urbană S.R.L. vor împrăștia și vor nivela pământul pe toată lungimea scuarului”, a anunțat Biroul de Presă al Primăriei Galați.

Lucrarea „grandioasă” nu se va termina prea curând. După anevoioasa operațiune care presupune transportul și nivelarea pământului, va urma epopeea cu compost, irigații și gazon.

„Următoarele etape constau în umplerea cu un strat de compost, montarea sistemului de irigații, iar la final montarea rulourilor de gazon.

Firma care a câștigat licitația organizată de societatea Gospodărire Urbană pentru livrarea pământului negru vegetal este S.C. Gendav S.R.L. Furnizarea cantităților de pământ se face în baza unui acord cadru care prevede minimum 1 tonă și maximum 10.500 tone. Valoarea este de 34 de lei/tonă fără T.V.A”, a precizat Primăria Galați.

Revenim cu întrebarea: dacă se poate lucra noaptea, de ce…nu lucrează Primăria la infrastructură, în special, noaptea?

 

Sursa foto: Primăria Galați

Distribuie articolul

You May Also Like