Ghișeul.ro, nefuncțional în mai bine de jumătate din UAT-urile gălățene!

Distribuie articolul

 

 

La fiecare început de an, gălățenii, cu preponderență pensionarii gălățeni, se înghesuie încă din primele zile să-și achite obligațiile fiscale pentru două motive. Reducerile oferite de municipalitate și „luatul de-o grijă”, cum se spune la români.

Acum este cert că nu toți pensionarii au abilități în zona IT, mulți dintre aceștia alegând să plătească după modelul clasic: statul la coadă până-ți vine rândul la ghișeu.

Ghiseul.ro a rămas pentru mulți gălățeni o necunoscută, chiar dacă aceste plăți sunt evident mult mai facile.

La nivel urban, orașul Berești face notă discordantă fiind singura localitate unde sistemul de plăți electronic al taxelor și impozitelor nu este încă funcțional.

În cele 61 de comune, Ghișeul.ro este la dispoziția locuitorilor din mai puțin de jumătate de unități administrativ teritoriale rurale, mai exact, în 28.

Astfel, locuitorii comunelor Băleni, Barcea, Bereşti-Meria, Brăhăşeşti, Braniştea, Corni, Corod, Folteşti, Ghidigeni, Independenţa, Iveşti, Lieşti, Măstăcani, Matca, Munteni, Pechea, Piscu, Schela, Scânteieşti, Şendreni, Slobozia Conachi, Smârdan, Suceveni, Tudor Vladimirescu, Tuluceşti, Valea Mărului, Vânători, Vlădeşti, își pot achita obligațiile și prin intermediul platformei Ghișeul.ro, în timp ce în celelalte localități, se pot face plăți doar la sediile primăriilor.


Distribuie articolul

You May Also Like