ALERTĂ! Pesticide periculoase în fructe și legume

Distribuie articolul

S-a pus în mișcare un plan urgent de controale în piețe, pentru a depista pesticidele periculoase din fructe și legume

În urma unei serii de sesizări din partea cetățenilor, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor va demara ample controale în piețele comerciale.

Inspectorii ANPC verifică fructele și legumele din piețe. Autorităţile vor merge în pieţe să testeze fructele şi legumele pentru a vedea dacă acestea conţin pesticide periculoase.

Anul trecut, în urma controalelor, au fost găsite nouă probe neconforme până în luna iunie, acum numărul a ajuns la 13. De la începutul anului și până acum, s-au găsit pesticide peste limitele admise la ceapa verde, mărar, mere, fasole verde, spanac și pătrunjel.

Produsele neconforme au fost scoase de urgență de pe rafturile magazinelor, iar acum se intensifică verificările în piețele comerciale.

Potrivit declarațiilor oficiale, se vor preleva cu 42% mai multe teste în această perioadă, în special la: tomate, castraveți, ardei, cireșe, căpșuni, caise, pepeni și zmeură. În total, se vor preleva 615 probe. Iar până pe 5 iulie se vor preleva 214 probe de cireșe și căpșuni din piețele din fiecare reședință de județ.


Distribuie articolul

You May Also Like