GATA! Consiliul Local sprijină financiar demararea lucrărilor la proiectul privind prelungirea căii ferate în Portul Galați

Distribuie articolul

Proiectul privind prelungirea căii ferate în Portul Galați va fi deblocat printr-un împrumut de peste trei milioane de lei pe care Municipalitatea gălățeană îl va acorda Administrației Zonei Libere.

Consilierii locali gălățeni au aprobat, în ședința de miercuri, în unanimitate, cofinanțarea temporară a proiectului de investiții pentru prelungirea liniei de cale ferată cu ecartament larg dintre danele fluviale 47 și 53,.

Este vorba despre proiectul derulat de Administrația Porturilor Dunării Maritime SA, compania PBN Logistics SA și Administrația Zonei Libere Galați. Cofinanțarea temporară aprobată de Consiliul Local, la solicitarea Administrației Zonei Libere, reprezintă practic un împrumut de la bugetul local, acordat până la decontarea cererilor de rambursare.

Suersa de finanțare a proiectului este Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020, cu prioritate pe liniile de solidaritate (Solidarity Lanes) create de Comisia Europeană pentru sprijinirea exporturilor de cereale ucrainene.

Prin intermediul proiectului, calea ferată cu ecartament larg din Port Bazinul Nou va fi prelungită cu aproximativ 800 de metri. Astfel, se va dubla frontul de acostare a navelor spre și dinspre Portul Constanța, vor fi îmbunătățiți timpii de operare ai acestora și se va mări capacitatea de preluare a fluxurilor de marfă tranzitate pe rutele care leagă Ucraina și Republica Moldova de portul maritim Constanța.


Distribuie articolul

You May Also Like