Galațiul în febra Bacalaureatului: Calendar și detalii

Distribuie articolul

3.254 de elevi gălățeni se pregătesc pentru sesiunea iunie-iulie 2024 a examenului național de Bacalaureat. Printre aceștia, 17 vor susține probele în condiții speciale, aprobate de Comisia Națională de Organizare.

Probele scrise se desfășoară conform unui calendar bine stabilit, începând cu 1 iulie și se întind pe parcursul a patru zile. Prima probă, la Limba și literatura română, se desfășoară pe 1 iulie, urmată de proba obligatorie a profilului pe 2 iulie. Pe 4 iulie, elevii susțin proba la alegere a profilului și specializării, iar pe 5 iulie are loc proba la Limba și literatura maternă.

Rezultatele inițiale vor fi afișate pe 8 iulie, până la ora 12.00, iar elevii pot depune contestații în aceeași zi, între orele 12.00 și 18.00. Rezultatele finale vor fi publicate pe 12 iulie.

Examenele se desfășoară în 12 centre organizate în municipiile Galați și Tecuci, transmit reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Galați. De asemenea, un centru zonal de evaluare a lucrărilor scrise, cu două subpuncte de lucru, a fost pregătit pentru a asigura corectitudinea și eficiența procesului de corectare.

Elevii gălățeni se află acum în fața unei etape cruciale din parcursul lor educațional. Pregătirile intense și eforturile susținute sunt pe cale să fie testate în această perioadă importantă pentru ei.


Distribuie articolul

You May Also Like