Ce era de așteptat, s-a întâmplat! Orașul Târgu Bujor rămâne iară fără primar !

Distribuie articolul

Ce era de așteptat, s-a întâmplat! Orașul Târgu Bujor rămâne iară fără primar !

 

 

Primarul PSD reales la scrutinul din 9 iunie, Ion Andone, a fost declarat definitiv incompatibil în urma hotărârii date de Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ).

„Express de Dunăre” a punctat aici situația din orașul gălățean, atrăgând atenția că la Tg. Bujor, candidatul PSD nu va apuca accederea în noul mandat, ce urma să intre în vigoare după 27 septembrie, pe motive de justiție.

 

 

Și așa s-a întâmplat…

 

 

După ce a pierdut în primele două instanțe, în dosarul cu Agenția Națională de Integritate (ANI) în care a fost găsit incompatibil, Ion Andone, pus într-adevăr de partid, a candidat din nou. A candidat ca să ne arate ce?

E puțin probabil că PSD nu avea un personaj care putea să candideze la Primărie, cum este la fel de cert că Ion Andone nu avea cum să scape nesancționat de ÎCCJ.

 Și-atunci? Ce e cu miștocăreala asta? E penibilitate maximă. Nemaivorbind că nu ne-am prins cam care a fost gândirea electoratului local pentru care a votat un candidat cu probleme grave de integritate.

 

 

Acum, ce urmează?

 

Colega de partid, prefectul Andreea Anamaria Naggar va emite o hotărâre prin care îl va trimite un țâr pe Ion Andone la cules de coacăze ori cucuruz, iar viceprimarul Lucian Lichiardopol va avea atribuții de primar.

Totodată, Executivul va fi nevoit să organizeze alte alegeri locale, de această dată parțiale, la Tg. Bujor.

Acum, așa, de la obraz, cu toată dragostea, o întrebare scurtă: Bre, sunteți sănătoși la mansardă?

Ce v-a făcut să-l puneți tot pe taica Andone „catindat”? Pe lângă faptul că situația este de un absurd ilustru, v-ați făcut și de băcănie prin târg, bașca alți bani, altă distracție…

 

Pentru cei ce nu cunosc speța respectivă, datele tehnice ale cazului se prezintă în felul următor:

Recursul făcut de Ion Andone împotriva deciziei Curții de Apel Galați care confirmă raportul întocmit de Agenția Națională de Integritate (ANI), declarându-l incompatibil cu ocuparea unei funcții publice sau alese a fost respins.

Cetățeanul Ion Andone a participat la alegerile din 9 iunie, în ciuda unei decizii ANI privind incompatibilitatea sa.

În urmă cu două zile, pe 26 iunie, magistrații au hotărât definitiv că acesta este incompatibil cu funcția publică. Andone a încălcat legea, candidând la alegerile locale din 2020 pentru funcția de consilier local fără să se suspende din funcția deținută în cadrul primăriei. Mai mult, Andone a continuat să exercite funcția publică și după ce a fost ales consilier local, timp de 35 de zile, deși raportul său de serviciu era suspendat de drept.

Inspectorii de integritate subliniază: „Ion Andone este astfel decăzut din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Cum naiba o fi asta? Să candidezi, să-ți iasă, chiar dacă ai târnoațele pe verso cât casa, și să nu prinzi nici măcar să depui jurământul? Dileală maximă, bre nea’ Andone! Vorba aia…lungă și pe-a doua! Ghinion în noaptea nunții!


Distribuie articolul

You May Also Like