Deputatul Durbacă, redus la tăcere în Parlament

Distribuie articolul

Cei care se întrebau în campania electorală ce-ar putea spune deputatul Eugen Durbacă de la tribuna Parlamentului au acum un răspuns clar: nimic. Absolut nimic. Zero.

În cele 18 luni, de când este deputat (independent, din mai 2017), a vorbit 34 de secunde la depunerea jurământului, în data de 21 decembrie 2016. Și atât. Ceea ce înseamnă o medie de mai puțin de 2 secunde pe lună de activitate parlamentară. Dacă mai tace încă un an, media i se reduce la o secundă pe lună.

Este adevărat că și comisia din care face parte, de „politică economică, reformă și privatizare”,  nu-l ajută prea mult. Economia deja duduia când a ajuns în comisie, duduie și în continuare, de reformat și privatizat nu a mai rămas mare lucru.

În cele 18 luni scurse deja din mandat nu a avut nici vreo întrebare sau interpelare, pe lângă faptul că s-a ferit cât a putut de tribuna plenului.

Nu lipsa de experiență parlamentară îl determină să fie atât de timid. Durbacă a mai fost senator în perioada 2012 – 2016, când a fost aproape la fel de activ ca și acum, dar și în 1996. Atunci a renunțat după doar câteva luni, fiind ales primar al Galațiului. În locul său a intrat în Senat următorul pe listă: Ștefan Viorel, în prezent vicepremier.


Distribuie articolul

You May Also Like