Gălățenii care nu plătesc taxe și impozite locale vor apărea pe o listă a rușinii

Distribuie articolul

Cetățenii care nu-și plătesc taxele și impozitele locale vor fi făcuți de rușine de Primărie. Asta pentru că autoritățile i-ar cam bate pe datornici, dar nu au cum. Primarul Ionuț Pucheanu spune că s-a ales varianta întocmirii unor liste cu datornici deoarece românii nu știu decât de rușine și de bătaie

„Cred că românul știe de rușine sau de bătaie. Cu bătaia nu avem cum. Prin urmare, poate cu rușinea să facem mai multe”, a declarat Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați.

Cetățenii cu datorii la Direcția de Fiscalitate a Primăriei vor fi vedete pe site-ul municipalității. Asta doar după ce consilierii locali vor vota proiectul propus de primarul Ionuț Pucheanu. Ei o să apară pe listele întocmite de edili, laolaltă cu băieții din administrație care au uitat să treacă pe la Taxe și Impozite.

„Cred că este o chestie extem de publică cine, cât și în cel fel își achită dările către municipalitate. La urma urmei, din banii pe care îi strângem de la cetățeni facem și în mare parte investițiile de pe raza muncipiului Galați, dacă proiectele respective nu sunt pe fonduri europene. Mi se pare un demers de transparență totală, pentru că așa cum ați văzut, este posibil și să se regăsească nume celebre, între ghilimele, pe listele respective. Cred că ține de bunul simț și de moralitatea fiecăruia, mai ales cei care ocupă funcții mai mult sau mai puțin importante”, a explicat Ionuț Pucheanu.

Noi ne bucurăm că, în sfârșit, s-a găsit cineva să propună o soluție isteață. Ne putem imagina că la Direcția de Taxe și Impozite vor fi cozi nu doar în ianuarie, ci și în restul anului. De aceea, îi sugerăm primarului să vorbească la partid și să le propună parlamentarilor PSD să facă un proiect național. Am putea avea liste publice ale rușinii cu politicieni corupți, politicieni puturoși, politicieni cu dosar penal…De fapt, nu o să  fie decât liste publice pentru că indivizii din politică nu au rușine. În cazul lor, poate merge cu bătaia!


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns