Gabriel Avrămescu, fost prefect de Galați, despre programele educaționale ale Autorității de Supraveghere Financiară!  

Distribuie articolul

 

Zilele trecute, Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București a găzduit evenimentul „Noaptea Albă a Universităților”, dedicat studenților și celor care aspiră să devină studenți.

Participanții au avut ocazia să exploreze idei inovatoare și să descopere oportunități în diverse domenii.

Printre invitați s-a aflat și Gabriel Avrămescu, prim-vicepreședinte al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), fost prefect al județului Galați, care a vorbit despre inițiativele Autorității în domeniul educației financiare, dar și despre cum se schimbă mentalitatea studenților în era criptomonedelor și a carierelor în domeniul digital. 

Acesta a subliniat importanța educației financiare, menționând că gradul acesteia în România este printre cele mai scăzute din Europa și că Autoritatea prioritizează educația financiară în rândul tinerelor generații.

„Noi, ca Autoritate, avem, de foarte mulți ani, programe care sunt destinate mediului universitar. Este un program pe care l-am inițiat în urmă cu câțiva ani, dar anul acesta, cel care este organizat cu

Pentru noi este extrem de important să avem acest contact față în față cu elevii și cu studenții, pentru că educația financiară nu numai că este o modă, dar este o necesitate, așa cum reiese și din studiile realizate inclusiv de OCDE.

Gradul de educație financiară în România este unul dintre cele mai scăzute din Europa, și tocmai de aceea este una dintre prioritățile Autorității de a merge cât mai aproape de oameni, de studenți, de elevi, de a atinge cât mai multe grupuri țintă pentru a reuși să îmbunătățim gradul de educație financiară.”, a afirmat Gabriel Avrămescu. 

Acesta a menționat că, pe lângă programul cu universitățile, Autoritatea are și inițiative pentru liceele din structurile MAPN și MAI. De asemenea, Autoritatea a desfășurat programe pentru copiii instituționalizați și pentru cei de vârstă preșcolară și școlară. Aceste inițiative sunt menite să sprijine sistemul educațional clasic. De asemenea, Autoritatea a început un parteneriat cu Federația Română de Fotbal.

Am încercat să acoperim această nevoie și să venim ca un ajutor către sistemul educațional clasic. De altfel, noi continuăm aceste programe.

Am început, tot din acest an, un parteneriat și cu Federația Română de Fotbal. Acolo avem un manual care va apărea în perioada următoare destinat practicanților fotbalului, pentru că fotbalul este unul dintre sporturile iubite și practicate în România.

Sunt înregistrați în jur de 400.000 de participanți, iar aceștia pot, la rândul lor, să reprezinte un vector de multiplicare a educației financiare în cadrul familiilor și al grupurilor din care fac parte.”, a mai spus Gabriel Avrămescu. 

 


Distribuie articolul

Ai putea fi interesat și de: