Furia roșie din holul Facultății de Inginerie

Distribuie articolul

O mașină făcută praf în urma unui accident a renăscut sub mâinile dibace ale studenților din Galați. S-a transformat într-o superbă limuzină de curse, cu design futurist și materiale de ultimă generație.

5 studenți inimoși de la Facultatea de Inginerie din Galați au decis în urmă cu aproape 3 ani să schimbe fața unei mașini. Au realizat un prototip pe calculator, apoi imaginile din computer au fost transpuse în realitate. De mare ajutor, le-au fost și profesorii.

Unul dintre studenți, Ștefan Poteraș, ne-a explicat din ce este realizat exteriorul. „Este făcut din polistiren expandat și spumă poliuretanică, după care am trecut la faza cu fibră. Elementele de siguranță ale mașinii s-au păstrat, ramforsare, calea de rulaj, sisteme de frânare, noi am modificat doar partea de caroserie și de aspect”, ne spune Ștefan.

Furia roșie a fost admirată și de Răzvan Dumitrescu, reprezentantul unei fabrici de automobile de la Mioveni, care a declarat că e pentru prima dată când vede acest automobil și că îi place foarte mult. Datorită acestui proiect ingenios, doi dintre studenți, au primit deja oferte de angajare la firme de specialitate din țară.


Distribuie articolul

You May Also Like