Forumul Tinerilor aduce împreună românii de pe ambele maluri ale Nistrului într-un dialog pro-UE

Distribuie articolul

Pe 27 mai, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Galați, împreună cu o echipă formată din elevi și profesori din Galați, au participat la Forumul Tinerilor din Raionul Cahul. Evenimentul, organizat de Direcția de Învățământ Cahul și Liceul Teoretic „M. Eminescu” din Slobozia Mare, Republica Moldova, a avut tema „Tinerii au nevoie de UE”.

Scopul forumului a fost de a motiva tinerii să participe activ la viața cetățenească, de a deprinde abilități de dialog european și de a promova drepturile și oportunitățile tinerilor în contextul integrării europene. S-a dorit reunirea cadrelor didactice și a tinerilor într-un dialog comun, pentru a prezenta exemple de bune practici în consilierea elevilor pentru educație civică și democratică.

Evenimentul a inclus ateliere în care profesori dedicați din Republica Moldova au prezentat tehnici inovative pentru integrarea elevilor din medii sociale defavorizate. Elevii români și moldoveni au format grupuri de lucru, îmbunătățindu-și astfel abilitățile de comunicare și dezvoltând competențe interculturale.

 


Distribuie articolul

You May Also Like