Forţa Dreptei susţine organizarea turului I al alegerilor prezidenţiale simultan cu alegerile parlamentare, în decembrie  

Distribuie articolul

 

 

Forţa Dreptei susţine organizarea turului I al alegerilor prezidenţiale simultan cu alegerile parlamentare, pe 1 sau 8 decembrie, a declarat, astăzi, preşedintele formaţiunii politice, Ludovic Orban, după consultările de la Guvern.

El a spus că propunerile pentru al doilea tur al prezidenţialelor sunt datele de 15 sau 22 decembrie.

„Dorim ca alegerile să se organizeze atunci când este normal, aproape de terminarea mandatului Parlamentului şi al preşedintelui”, a punctat Ludovic Orban.

El a subliniat că Forţa Dreptei respinge „categoric” soluţia de a organiza simultan turul II al alegerilor prezidenţiale cu alegerile parlamentare.

Totodată, Orban a apreciat că respectivele consultări sunt tardive.

„Le-am spus reprezentanţilor guvernului că această consultare ar fi trebuit să aibă loc la începutul anului şi nu acum.

La începutul anului, Coaliţia a ignorat complet voinţa societăţii, voinţa formaţiunilor politice de opoziţie şi a stabilit de la sine putere, fără niciun fel de consultare, un calendar electoral profund neconstituţional care deja a provocat efecte nocive pentru democraţia din România, prin comasarea alegerilor locale cu europarlamentarele, printr-o Ordonanţă de urgenţă neconstituţională”, a mai spus Ludovic Orban.

 


Distribuie articolul

You May Also Like