Festivalul Internațional de Dansuri Populare, de Ziua Culturii Naționale

Distribuie articolul

De Ziua Culturii Naționale, Teatrul Național de Operă și Operetă „Nae Leonard” din Galați se transformă într-un epicentru al artei, culturii, modei și educației, găzduind Festivalul Internațional de Dansuri Populare. Acest festival, dedicat memoriei poetului național Mihai Eminescu, va avea loc luni seara, începând cu ora 17:30, sub coordonarea Snejanei Suzana Raichici.

Festivalul se distinge printr-o premieră pentru Galați, prin prezența Ansamblului Folcloric al Uniunii Sârbilor din România K.U.D „Sveti Nikola” din Radimna, județul Caraș-Severin, care va aduce pe scena gălățeană un spectacol autentic al culturii sârbești. În program sunt incluse și reprezentații ale Ansamblului folcloric „Dor de Tei” de la Școala de Dans „Tăbuș”, sub îndrumarea coregrafului Virgil Tăbuș, și ale Ansamblului artistic „Olympos” al Comunității Elene din Galați, condus de Spiridon Alexandru.

Pe lângă dansurile tradiționale, corul de copii „Stropi de bucurie”, dirijat de Lucia Stoica, va oferi un repertoriu variat. Contribuții muzicale vor fi aduse și de instrumentistul Rareș Tăbuș și solistul Grigoraș Moisa.

Festivalul nu se va limita doar la dans și muzică, ci va include și segmente literare, susținute de poetul și scriitorul Sterian Vicol și scriitoarea Sona Ramona, doi renumiți autori locali.

Accesul la eveniment se va face pe bază de invitație, disponibilă pentru achiziționare de la sediul Centrului de zi și de joacă – Ariel, strada Arieșului, nr. 1.


Distribuie articolul

You May Also Like