Fermierii din sectorul cerealelor și al semințelor oleaginoase, sprijin financiar de urgență până la sfârșitul anului

Distribuie articolul

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță că Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a dat startul pentru plata sprijinului de urgență în sectorul cerealelor și al semințelor oleaginoase în valoare de 274,057 milioane lei, echivalentul a 55,381 milioane euro.

Schema reprezintă sprijinul excepțional sub formă de grant și are în vedere compensarea producătorilor agricoli din sectorul vegetal pentru pierderile economice cauzate de creșterea importurilor de cereale și semințe oleaginoase din Ucraina. Compensarea se acordă pentru suprafețele determinate în urma controalelor administrative și la fața locului, aferente culturilor cu porumb și/sau orz și/sau rapiță și/sau floarea-soarelui din cererile unice de plată depuse în anul 2022.

Astfel, fermierii vor primi un sprijin financiar pentru 50% din consumul de motorină din anul 2022. Sprijinul se acordă beneficiarilor pentru suprafețele aferente cererii de plată unică pe suprafață depusă în anul 2022 pentru minimum 1 ha cu una sau mai multe dintre culturile de porumb, orz, rapiță, floarea-soarelui


Distribuie articolul

You May Also Like