Paleta incluziunii: Culoare și formă în atelierul UDJG

Distribuie articolul

În premieră, Facultatea de Litere și Facultatea de Arte de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați vor găzdui Atelierul Internațional „Not Disabled. Just Differently-Abled” în perioada 23-24 noiembrie. Evenimentul își propune să suscite discuții și dezbateri pe tema diversității și incluziunii, concentrându-se pe aspecte culturale și sociale asociate persoanelor cu nevoi speciale.

Atelierul aduce în prim-plan prezentări și soluții de bune practici oferite de specialiști din India, SUA, Italia, Polonia și Germania, alături de intervenții ale unor medici, psihologi clinicieni și terapeuți din Galați. Evenimentul va avea loc în Sala Multimedia de la sediul central al Universității și va fi desfășurat în regim hibrid, combinând prezentările cu discuții interactive, permițând participarea atât online, cât și offline.

Atelierul va începe pe 23 noiembrie cu un discurs de deschidere din partea organizatorilor și va include vernisajul unei expoziții de pictură realizate de studenții de la Facultatea de Arte sub coordonarea lect. dr. Miruna Cărăușu și lect. dr. Tudor Șerban.

Lect. dr. Lidia Mihaela Necula, inițiatoarea evenimentului, subliniază că acesta reprezintă un mediu de dialog și conștientizare, aducând împreună specialiști din domeniul dizabilității, cadre universitare și părinți care au copii cu diverse nevoi speciale, încurajând o abordare respectuoasă și eliminând stereotipurile sociale.

Evenimentul va acoperi o paletă variată de subiecte legate de deficiențe de vedere, dizabilități fizice, mintale, cognitive și de auz, iar cele mai reușite prezentări vor fi incluse într-un volum publicat la o editură de renume în domeniu. Expoziția va rămâne deschisă pentru vizitatori și în următoarele zile, în holul principal al instituției, oferind publicului oportunitatea de a se bucura de creațiile artiștilor.


Distribuie articolul

You May Also Like