Fără penali în funcții publice, faza pe Galați

Distribuie articolul

Gălățenii care doresc pot sprijini direct proiectul de lege prin care condamnații penal definitiv nu ar mai avea acces la funcții publice. În acest sens, va fi demarată o campanie de strângere de semnături atât la corturi, în locații stradale, cât și de către echipe de voluntari.

Acțiunea inițiată de Uniunea Salvați România dorește să modifice Constituția, astfel încât să nu poată fi aleși în administrația publică locală, Camera Deputaților, Senat sau funcția de Președinte al României cetățeni condamnați definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracțiuni săvârșite cu intenție, până la intervenirea unei situații care înlătură consecințele condamnării. Campania, demarată la nivel național pe 31 martie, trebuie să strângă în șase luni cel puțin 500.000 de semnături valide în 21 de județe, pentru a se putea transforma în propunere care să amendeze Constituția.

”Campania va fi pe stradă, vor fi echipe care vor discuta cu cetățenii, dar am făcut demersuri și pentru amplasarea a două sau trei corturi cel mai probabil în zonele Țiglina I, Potcoava de Aur sau Grădina Publică”, a declarat deputatul USR Bogdan Rodeanu în cadrul unei conferințe de presă susținută marți.

Până la această dată, sunt adunate peste 17.500 de semnături, aproximativ 450 fiind din Galați.

Nivelul propus pentru județul nostru este unul extrem de ambițios, de 20.000 de adeziuni, în condițiile în care pentru susținerea candidaturilor din 2016 au avut parte doar de 6.500 din întreg județul. Ultima inițiativă cetățenească menită să modifice Constituția este Coaliția pentru familie, ce-și propune definirea familiei drept o relație liber consimțită între un bărbat și o femeie, fapt ce ar limita alte forme de conviețuire.


Distribuie articolul

You May Also Like