Fără minori la protestele antiguvernamentale

Distribuie articolul

La Galați nu au fost înregistrate sesizări privitoare la participarea unor minori la protestele antiguvernamentale. Reprezentanții Direcției pentru Protecția Drepturilor Copiilor au anunțat că în luna februarie nu s-au confruntat cu astfel de situații. Asta după ce Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului a cerut informații despre participarea la mitinguri a unor minori.

Concret, toate filialele din țară ale agenției au fost solicitate să raporteze situația din județe. Totul în urma unor sesizări care s-au bazat pe un articol din Legea protecției copilului. Acesta le interzice părinţilor să-i foloseasca pe cei mici în propriul interes. Reprezentanții instituției declară că „acțiune are caracter pur informativ, menită a veni în întâmpinarea rezolvării, cu celeritate, a cererilor primite de Autoritate, în baza Legii informațiilor de interes public”.

Reprezentanții unor ONG care susțin protestele de stradă au o poziție diferită: spun că este o încercare de intimidare a protestatarilor. În plus, există suspiciunea că eventualele sesizări ar veni pe filieră politică de la formațiunile vizate de proteste.


Distribuie articolul

You May Also Like