Facilități fiscale pentru agenții economici gălățeni care își achită impozitele și taxele locale

Distribuie articolul

Scutiri fiscale pentru agenții economici din Galați. Primăria anunță că a fost aprobată schema de minimis reprezentând scutirea de la plata majorărilor aferente impozitelor și taxelor locale datorate bugetului local de către intreprinderile care activează pe raza administrativ-teritorială a municipiului.

Pentru a beneficia de facilitățile fiscale, solicitantul trebuie să depună o cerere la Direcția Generala Impozite, Taxe și Alte Venituri Locale-Serviciul Impozite,Taxe și Alte Venituri Locale Persoane Juridice. Documentul trebuie depus până la data de 30.09.2017. Tot până la finalul lunii septembrie, persoanele juridice trebuie să achite obligațiile bugetare principale scadente.

Cererea care va fi depusă la direcția fiscală va fi însoțită de numeroase documente: „situațiile financiar-contabile aferente perioadei de referință, codul unic de înregistrare sau codul fiscal al societății; în cazul în care sunt clădiri, terenuri, mijloace de transport și taxe hoteliere nedeclarate, precum și modificări în cursul anului, (…) se vor prezenta documente justificative aferente”, se arată într-un comunicat al Primăriei Galați.

De asemenea, cererea pentru acordarea facilității fiscale va fi însoțită de o declarație pe propria răspundere a reprezentantului legal al societății. În declarație vor fi informații despre ajutoarele de minimis primite în ultimii doi ani fiscali și dovezi că firma nu are probleme cu legea și nu se afla în stare de insolvență, lichidare sau dizolvare.

Serviciul Impozite,Taxe si Alte Venituri Locale Persoane Juridice se afla pe strada Basarabiei, vizavi de Baia Comunală.


Distribuie articolul

You May Also Like