Proiecte educaționale anti-abandon. Extindere termen

Distribuie articolul

Ministerul Educației, prin Ordinul de ministru nr. 6.730 / 28.11.2023, a prelungit perioada de depunere a proiectelor în cadrul apelului PNRAS pentru Reducerea Abandonului Școlar, runda a II-a – Școli mici. Termenul limită, inițial 30 noiembrie, se extinde până pe 30 decembrie, oferind 241 de școli cu mai puțin de 50 de elevi de gimnaziu posibilitatea de a aplica pentru 1.500 euro/elev sprijinit.

Alocarea financiară pentru aceste proiecte este de 25 de milioane de euro, cu alte 25 de milioane de euro alocate pentru achiziții centralizate realizate de Ministerul Educației prin UMPFE, totalizând 50 de milioane de euro destinate sprijinirii școlilor mici.

Ministerul Educației a publicat un model precompletat de cerere de finanțare și a anunțat că întrebările legate de depunere și completarea cererilor de finanțare pot fi trimise la adresa de e-mail pnrassm@pmu.ro.

Prin aceste proiecte, școlile eligibile vor beneficia de granturi pentru activități precum identificarea și monitorizarea elevilor în risc de abandon școlar, activități pedagogice, extracurriculare, și sprijin pentru părinți. De asemenea, fondurile vor susține achiziția de bunuri și servicii digitale, precum și organizarea cursurilor de formare la nivel regional/național.


Distribuie articolul

You May Also Like