Energia electrică a gălățenilor furnizată de DEER

Distribuie articolul

Electrica a finalizat prima etapă a fuziunii prin absorbţie a celor trei companii de distribuţie a energiei electrice din cadrul Grupului.
De la începutul acestui an, noua companie poartă titulatura de Distribuţie Energie Electrică Romania SA (DEER).

Prin fuziunea Societăţii de Distribuţie a Energiei Electrice Transilvania Nord S.A., a SDEE Transilvania Sud şi a SDEE Muntenia Nord, noua companie DEER va opera pe 198.988 km de linii electrice, în 18 judeţe, din trei zone geografice ale ţării, reprezentând 40,7% din teritoriul României şi va deservi aproape 3,9 milioane de utilizatori.


DEER este responsabilă pentru distribuţia energiei electrice în judeţele: Bihor, Cluj, Maramureş, Satu Mare, Sălaj, Bistriţa-Năsăud, Alba, Sibiu, Mureş, Harghita, Covasna, Brașov, Prahova, Buzău, Dâmboviţa, Brăila, Galaţi şi Vrancea.

Conform unui comunicat emis de DEER- Sucursala Galați, la nivel regional, vor funcționa optsprezece sucursale, cu sediile în: Cluj-Napoca, Oradea, Baia Mare, Satu Mare, Bistriţa, Zalău, Braşov, Sibiu, Alba Iulia, Târgu Mureş, Miercurea Ciuc, Sfântu Gheorghe, Ploieşti, Brăila, Galaţi, Buzău, Târgovişte şi Focşani.
În altă ordine de idei, consumul de electricitate la nivel național a depăşit, în această perioadă pragul de 9.000 de MW. Este știut faptul că România este exportator de energie, în condiţiile unei producţii mari mai ales de energie regenerabilă.


Consumul total naţional s-a ridicat la 9.063 MW, producţia la 9.230 MW, iar diferenţa de 168 de MW a reprezentat-o exporturile.
Energia hidro, cu 3.128 de MW, a acoperit 33,5 la sută din total, iar energia eoliană, cu 2.056 MW, a asigurat 22 la sută din totalul producţiei.


Au urmat energia generată de hidrocarburi – 18 la sută, nuclear – 14 la sută, cărbune – 11 la sută, biomasă – 0,8 la sută şi fotovoltaic – 0,1 la sută.


Distribuie articolul

You May Also Like