EDITORIAL/ Povești la gura sobei…

Distribuie articolul

Bună țară, rea croială
Mama ei de rânduială.
Ăia hoți, ăștia hoți
Mama lor la toți.
Vin ai noștri, pleacă-ai noștri

Noi rămânem tot ca proștii.

Ăia hoți, ăștia hoți,

Mama lor la toți.

Se altoiesc ăștia pe dreapta de nu mai au suflu! Cum se prind la-nghesuială, țac-pac! Cafteală ca-n șapte păcate!
Liberalii i-au trimis la plimbare pe Voiculescu de la Sănătate și apoi, pe Stelian Ion de la Justiție. După care, cei de la USR PLUS și-au pregătit coviltirul și și-au luat bon de fugă din Executiv. A urmat execuția unuia de-i zice Câțu. Tipu’ ăsta a trecut de la șampanie la colaci în câteva zile.

După un Congres ținut imatur de liberali la care șef de galerie a fost antamat tocmai primul president al Patriei, țepuiala a durat doar atât cât face un accelerat de la Mangalia la Episcopia Bihorului.
Și se duse și nea Câțu! Ducă-se au spus în cor socialiștii, progresiștii și hauriștii.
Acum, blegii ăștia de liberali n-au avut nici măcar propunere când au fost chemați la palavre de șeful de galerie.

Cum spuneam acum vreo trei săptămâni, va fi Cioloș. Nominalizarea mai întâi, că până la investitură e treaba serviciilor.
Bun. A mai fost o decizie luată așa, pe nesomn de cei de la PNL, cu ejectarea prefecților și subprefecților USR PLUS.
Și Galațiul a rămas fără prefect. Nu se poate spune apăsat că ar fi vreo pierdere, dar e un post pe minus și-atât.

Acum, se vede treaba că deciziile astea la plesneală nu mai au și o haltă de destinație.
Mai ieri, la AFDJ, și-au făcut bagajele toți useriștii, de la director cu tot cu CA-ul la sufertaș. Și urmează, APDM. Neaoș. I-am spus lui nenea ăsta de la APDM că nu prinde paltonul! Habar n-am dacă m-a crezut ori ba, cert e că vechea gardă ar putea fi noua gardă. Cât timp? Cât o da Domnul!

Peste toate măscările astea, observăm că țara se duce naibii, cu criză pandemică, cu inflație, cu măsuri aiuristice, iar unii se bat pentru posturi de două luni și-un pic.
Scena politică e în totalitate într-o degringoladă enervantă. Socialiștii, unii spun că-și râd în barbă de idioțeniile celor de dreapta, au și ei pe-ale lor. Rupe Dragnea din halca roșie fix ca un șobolan. PNL și USR PLUS sunt ocupați cu caftingul doctrinar, AUR spune că există dar rămâne de văzut dacă bâiguiala lor excentrică va avea și efecte pe tabela de marcaj. UDMR e în poziția cea mai confortabilă. Fără ei, nu se-nvârte roata. Nici la stânga, nici spre dreapta.
Povești la gura sobei…


Distribuie articolul

You May Also Like