EDITORIAL PAMFLET/ Stimate Domnule primar, Dragă Pucky!, Băi Neluțu,

Distribuie articolul

N-am avut prea multă treabă în week-end…”decât” că m-au pasionat un țâr alegerile de la frăția de peste Prut. Și stând așa și pierzând vremea pe rețeaua de socializare, mi-am zis să te caut poate te-oi găsi. Și n-a fost greu. Mi-am zis așa în gânduri, „ Băi scriitură pe scândura vremii, nu ți-ar fi rușine să nu-l mai bagi in seamă pe Don Primare de-atâta amar de timp? Să-ți fie cu rușinică până la mijlocul lunii! Adicătelea, ieri, că ce-i prea mult strică!”

Și după ce mi-am vorbit singur ca televizorul dau de citesc ce-i la tine pe cont, prin sufragerie.

Nici n-a trebuit să-mi plictisesc prea mult retina că am dibuit încă din prezentare ziceri aiuristice.

„Sunt Ionuț Florin Pucheanu (încântat, Nicolau.), primarul municipiului Galați (aha!). Împreuna vom transforma municipiul nostru într-un oraș modern, de care să fim mândri cu toții.”

Stimate Domnule Primar, Dragă Pucky!, Băi Neluțu, cum nepoata soacrei să transformi municipiul in oraș? Adică vrei ca Galațiul sa fie vreun Târg’ Bujor, Berești sau ce? Astă idee s-o iei matale pe persoană fizică, că o așa năzdrăvănie, împreună, cum spui tu, nu facem. Nici n-avem ce negocia, nici șpagă nu primesc de la tine, deci niet. (punct).

Mai apoi, prin parandărătul paginii, o coaliție de stupizenii electorale, ejaculate fără nici…un cap. Ba pe închiderea pieței-senzația mea e că în ceastă chestiune te-ai grăbit ca fata mare la cearceaf, da mă rog, gusturile nu se discută. Ai vrut să faci un ghișeft electoral și ți-a ieșit…decât o loază postată. Aia cu ”… ultima zi de piață” parcă era desprinsă din Camil Petrescu, ușor mai lacrimogen decât Ultima noapte de dragoste, Întâia noapte de război. La tine cum era continuitatea? Întâia zi brambura prin Mall? Bun. Next. De fapt, hai să nu mai analizăm ce-are fiecare pe sub nădragi. Ai probleme aiuritoare în Galați de-ar trebui să ai primul concediu peste vreo trei cincinale. Transportul în comun e în comă. Nu se respectă acele intervale de pe …micile ecrane- la voi trei minute sunt de fapt zece! Extrem de puține mijloace de transport au dezinfectant și aici ai o problemă gravă-ești cumva pe lângă lege! Ar trebui să ții cont că una dintre zonele minunate de răspândire a virusului este chiar transportul în comun. Asta așa, ca…chestie! Iluminatul festiv. Va arăta iară nașpa dar astea-s gusturile voastre! Cu ceața care-i afară, când le-o da drumul, daca ard jumătate să mergi să dai acatiste! Oricum firma asta celebră din Brașov, Flash…etc, nu vreau să-i dau numele pentru că nu merită, și-a bătut joc de gălățeni vreo doi ani așa la plesneală. Pe arterele principale cam un corp de iluminat da și cinci, ba. Prin cartiere, era ca la Rovine, în câmpii!

Mergi de fă ceva ture prin cartiere că dacă acum intră iarna pe rod, la primăvară ne fugăresc șobolanii, si ploșnițele, cu voia lu’ matale. O mizerie,… băi trimite-i naibii pe-ăia de la Ecosal, nu-i mai ține pe șefi prin birouri iar pe purtătorii de mături doar pe Brăilei și Domnească. Adică nu toți iți plătesc taxe și impozite? Să-ți dea de mâine doar ăia de pe „principale” și vezi după, ce faliment te paște! Cu Plaja, ne-ai lămurit, cu Gașca Zurli ai rezolvat-o! Nu știi care gașcă? Tu, doamna și nenea acela de l-ai pus City manager. Nu-i bai, gască mișto.

Hai pe treabă și lasă naibii campania electorală că nu te prinde! Fugărește-i pe moș Nechita, Naggar(Allah Akbar), analfabetul funcțional Mitică-Ciasuri și cine naiba mai e pe-acolo! Tu ai treabă că nu te lăsăm să faci oraș din municipiu…


Distribuie articolul

You May Also Like