EDITORIAL/ Belea mare, Pucky!

Distribuie articolul

Pucky, nu te văd bine cu decesul copilului din județul Vaslui ce participa la o competiție sportivă și a plecat acasă mort. Un cumul de nereguli greu de acceptat chiar dacă pe la începutul anului băteai câmpii cu o nouă administrație publică locală ce-o făurești tu la Galați.

Acum e clar că într-o urbe cenușie spre închis, nu poate excela decât o administrație la fel de neguroasă prin neperformantă dar și prin apucături de genul…lasă că merge și-așa! Copilul respectiv, ca și mulți alții au venit la Galați, în municipiul administrat de celebrul Pucky, pentru a participa la o competiție numită „Cupa Iepurașului”.

Acum sincer, la ce conditii oferă Primăria cu al său Pucky pentru copiii veniți pentru un țâr de mișcare după un an pandemic, mai potrivit era să-i spună „Cupa Șobolanului de apă dulce”. Chiar dacă povestea tragică nu a fost prezentată explicit decât la modul frugal, trebuie spus clar că Primăria este în mare parte responsabilă de această tragedie. În primul rând vorbim de o bază sportivă a municipalității care nu oferă condiții de siguranță ca să nu mai vorbim de chestiuni sanitare minime.

Acel copil a dorit o toaletă. Atât, bre Pucky! O toaletă. Și pentru că toaletele erau nefuncționale a fost îndrumat după un gard. Care era fix de pe timpul înaintașilor tăi comuniști. Și asta a fost. A picat gardul din beton peste nefericitul copil și îl trimitem acasă între patru scânduri.

Apoi, de ce la activitatea respectivă nu era o Ambulanță, un medic, pentru că la toate competițiile, indiferent de nivel, prezența acestora este obligatorie prin lege! Habar n-am ce se va alege de acest caz dar știu că pe lângă problemele penale ce vor urma, Primăria Galați ne-a adus pentru a nu știu câta oară deservicii de imagine, nouă gălățenilor! Și iară închei cu binecunoscutul…Dacă atât s-a putut…!


Distribuie articolul

You May Also Like