EDITORIAL/ 30 de ani. Ce ghinion pe Galați cu așa primari!

Distribuie articolul

O să spuneți că asta a fost voința populară. O fi fost. N-aș vrea a spune că poporul gălățean nu are cultură politică, nici măcar că e masochist, nici că e naiv din cale afară. Dar sigur din toate câte puțin. Asta pentru că Galațiul a avut pe funcția de edil numai oameni fără viziune, învechiți sau habarniști pur și simplu.

După primele alegeri ne-am pricopsit cu singurul primar 100% roșu, Durbacă. Fost șef peste șoferi de utilaje grele. N-are rost să ne amintim câte legende a lăsat individul în urmă. De la scandaluri cu gagicăreală până la popularea centrului cu etnici. De la traseismul său politic la semnarea acordării de case sau spații comerciale pe portbagajul mașinii. Și benzinării, și Aviasan, și…și…

Acesta a fost primul ghinion al Galațiului. Șeful șoferilor din comunism ajuns primar. Nota 4.
A urmat Dumitru Nicolae. Fost șef la Combinatul Siderurgic. Omul muncii. Muncitor dar limitat. Primar al Galațiului, al doilea ghinion. Șeful siderurgiștilor administrează municipiul. Și a făcut-o prost.

Ajunsese Galațiul unul dintre cele mai anoste municipii reședință de județ. Din respect pentru faptul că domnia sa a plecat spre o altă dimensiune, mă opresc aici. Nota 5.

Uniunea Social Liberală (USL)- struțo-cămila politică aiuristică ne-a dat primul primar de dreapta aflat sub papucul stângii. Marius Stan. Performer ca fotbalist sau președinte de club. Ceva s-a schimbat. Puțin . Foarte puțin. Poate și pentru că așteptările erau mari. Chiar foarte mari.

Venea pentru prima oară un om cu un spirit mai modernist. Venit din iarbă. Nu de la volan și nici de la cocs.
A lăsat câteva chestii mișto, Vezi Prelungirea Brăilei, vezi demolarea garajelor etc. A păcătuit prin suprasaturarea cu evenimente de tip șușă.

Ne amintim de Julio Iglesias, nu?
Nota 7.
Când credeam că le-am trăit pe toate, ce și-au spus gălățenii? Hai să-l alegem pe șăful de la gunoaie. Și l-au ales. În detrimentul unui medic stomatolog, fost viceprimar.

Ei, primul șef al gunoierilor ajuns primar este sigur, certissimo …din Galați.
Pucheanu a trecut de la panseluțe, toporași și restul pubele la fotoliul de primar. A beneficiat de un trend uriaș de fonduri interne sau externe.

A betonat băietul ăsta din toate pozițiile. Bașca, poate fi numit lejer, fără contracandidat liderul kitsch-urilor. Înconjurat de o echipă de dubioși, în mare parte traseiști politici, Pucheanu are din plin spiritul arogant al pesedistului ajuns. Ce ? Șăf. De la gunoaie, la Primărie. Nota 5
Uf! Ce ghinion pe Galațiul ăsta! Că altul nu avem…


Distribuie articolul

You May Also Like