După „lapte și corn”, în școli vom avea programul „masa sănătoasă”

Distribuie articolul

Sorin Câmpeanu a declarat ieri că programul „Masa sănătoasă în școli” va fi implementat, în parteneriat, de către Ministerul Educației și Ministerul Agriculturii, având surse de finanțare asigurate din bugetul național, fonduri externe nerambursabile si rambursabile.

Programul urmează să aibă o durată de 5 ani: 2022-2027. Totodată, finanțarea va fi de un miliard de euro pentru toată această perioadă.

Potrivit lui Sorin Câmpeanu, includerea unităților de învățământ preuniversitar în program se va realiza pe baza unor criterii aprobate de Ministerul Educației, luând în considerare școlile cu vulnerabilitate mare și medie din perspectiva abandonului școlar.

Prima rundă din Programul Național de Reducere a Abandonului Școlar, finanțat prin PNRR, a realizat deja selecția unui număr de 1415 școli din care 47 sunt din județul Galați. Pentru cheltuieli de alte bunuri și servicii, care presupun costuri de hrană, sunt alocate 224 de milioane de lei, pentru 3 ani.

„Sunt vizați elevii de gimnaziu care vor beneficia de masa sănătoasă în școli. Urmează runda a doua, în care numărul estimat al elevilor beneficiari, din gimnaziu, va fi de 380.000”, a declarat Sorin Câmpeanu.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns