Două cutremure puternice, în interval de două ore. Zona seismică Vrancea, din ce în ce mai activă

Distribuie articolul

Două cutremure s-au produs joi dimineață în zona seismică Vrancea. Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, acestea s-au declanșat aproape de suprafață și au avut între 3,5 grade și 4 grade pe scara Richter. În ultima săptămână, zona seismică Vrancea a devenit foarte activă: în fiecare zi a fost cel puțin un cutremur.

Potrivit datelor oficiale, primul cutremur de joi, 8 noiembrie, a fost înregistrat de aparate la ora 5.47, la adâncimea de 73 de kilometri, având o magnitudine de 3,7 grade pe scara Richter. Cel de al doilea a avut 3,5 grade și s-a produs la ora 7.35, tot la o adâncime de 73 de kilometri. Cutremurele au fost simțite ușor în special în jurul epicentrului, dar și în zona Galați-Brăila. Totuși, mișcarea scoarței terestre nu a produs pagube, iar la numărul unic de urgență 112 nu au fost înregistrate apeluri pentru situații provocate de mișcarea telurică.

În ultima perioadă, zona seismică Vrancea este activă. Începând de pe 3 noiembrie, în fiecare zi a fost înregistrat câte un seism. Cutremurele au avut între 2,5 grade și 3,7 grade pe scara Richter. Cel mai mare cutremur din ultimii 14 ani din România s-a produs pe 28 octombrie. Atunci seismul a avut o magnitudine de 5,8 grade pe scara Richter.


Distribuie articolul

You May Also Like