Dotări performante la ISU Galați

Distribuie articolul

Inspectoratul Situațiilor de Urgență  Galați beneficiază de cele mai noi dotări, autospeciale și echipamente pentru intervenții la incendii, grație unui amplu proiect internațional derulat pentru reînoirea parcului auto specific și dotarea unităților de pompieri cu cele mai moderne echipamente.

Potrivit unui comunicat de presă, ieri, 18 decembrie, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, a fost recepționat un nou lot de autospeciale de stingere cu capacitatea de 4.000 litri, care vor fi repartizate inspectoratelor județene.

În total, în ultimul an, 200 de mașini de acest tip au intrat în dotarea salvatorilor. Acestea sunt destinate intervenției pentru stingerea incendiilor în mediul urban și rural, punându-se accent pe deplasarea rapidă, realizarea în timp scurt a dispozitivului de intervenție și utilizarea apei cu randament ridicat de stingere.

Totodată, până la acest moment, alte 190 de autospeciale de 10.000 l au fost distribuite unităților operative și completează tehnica specifică de intervenție, necesară bunei gestionări a situațiilor de urgență înregistrate la nivel național.

Tehnica de intervenție a fost achiziționată în cadrul proiectului VIZIUNE 2020, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM 2014-2020).

Reînnoirea parcului auto rămâne în continuare o prioritate, iar serviciile oferite celor aflați în dificultate trebuie să se mențină la înalte standarde de calitate.


Distribuie articolul

You May Also Like