Razie rutieră nocturnă: permise reținute și amenzi cu carul

Distribuie articolul

14 permise de conducere reținute, două dosare penale și peste 20 de amenzi contravenționale. Acesta este bilanțul celei mai recente acțiuni desfășurate de Poliția Rutieră din Galați pentru prevenirea evenimentelor de circulație cu urmări grave. Cele mai multe dintre permisele suspendate, 12 la număr, au fost reținute pentru consum de alcool, unul pentru depășire pe linie continuă și unul pentru circulație pe contrasens. La capitolul amenzi, cele mai multe s-au aplicat pentru viteză excesivă și lipsa centurii de siguranță. Valoarea totală a amenzilor se apropie de 20.000 de lei. Doi șoferi s-au ales cu dosar penal, pentru au fost depistați la volan cu alcoolemie peste limita de contravenție.

”În intervalul orar 20.00 – 04.00, pe raza municipiului Galați, s-a desfășurat o acțiune care a vizat creșterea gradului de siguranță în trafic și depistarea conducătorilor auto, aflați la volan sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive. La acțiune au participat 20 de polițiști din cadrul Serviciului Rutier Galați și Biroului Rutier Galați. În urma activităților desfășurate în trafic, polițiștii au identificat doi conducători auto aflați sub influența alcoolului, acestora fiindu-le întocmite dosare de cercetare penală.

De asemenea, au fost aplicate 23 de sancțiuni contravenționale, dintre care 7 pentru depășirea vitezei, 5 pentru neportul centurii de siguranță și 3 pentru lipsa documentelor prevăzute de lege, valoarea totală a acestora ridicându-se la 19 430 lei. Au fost reținute, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 14 permise de conducere, dintre care 12 pentru consum de alcool, 1 pentru nerespectarea regulilor privind depășirea și 1 pentru circulație pe sens opus”, precizează IPJ Galați.

Acțiunea cu efective sporite a Poliției Rutiere a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, în municipiul Galați.


Distribuie articolul

You May Also Like