Diplomele de bacalaureat și absolvire cu cod QR din 2024

Distribuie articolul

Diploma de bacalaureat și certificatul de absolvire a liceului vor include un cod QR distinctiv începând cu anul 2024, conform proiectului de Hotărâre de Guvern lansat în dezbatere publică de Ministerul Educației joi seară, extinzând noutatea pentru toate formularele actelor de studii începând cu anul școlar 2024-2025.

Potrivit Edupedu.ro, documentul este în consultare publică până pe 4 decembrie, iar propunerile privind proiectul pot fi transmise la adresa de e-mail acte.studii@edu.gov.ro.

În cadrul acestei schimbări, Ministerul Educației menționează că prin implementarea codului QR pe documentele de recunoaștere emise de CNRED, se va putea accesa modulul „Verificare stadiu dosar” de pe site-ul CNRED, care acum are o nouă interfață: cnred.edu.ro.

Deși Ministerul a publicat mai multe documente de diplome și certificate model, niciunul nu conține spațiu pentru codul QR. Absența modelului pentru diploma de absolvire a liceului sugerează modificări pentru elevii care termină liceul în mai 2024.

În proiect, se menționează aprobarea a 26 de formate de acte de studii, incluzând și un nou certificat de competență lingvistică, propunând elaborarea unui „Certificat de competență lingvistică” pentru cursul pregătitor de limbă română.


Distribuie articolul

You May Also Like