Din ce în ce mai puțini iubitori ai șușanelelor lui Pucky

Distribuie articolul

Prin anii 2000, inutilul socialist Florin Pâslaru, fost turnător la Securitate și autorul falimentului Pescogal, și-a asumat paternitatea Festivalului Scrumbiei, un bâlci deloc cultural și foarte electoral.

Pâslaru, fost deputat PSD, fără nicio chemare într-ale politicii și-a desăvârșit cariera prin a fi…decât purtător de mape, trecut fiind de ayatollahul Nica direct în tranșee.

Această șușanea, a fost preluată în timp de toți primarii Galațiului, Dumitru Nicolae, Marius Stan și Ionuț „Pucky” Pucheanu, cu o scurtă pauză în perioada pandemică pe motiv de restricții.

În week-end-ul trecut, pe Faleză mult prea puțini gălățeni față de așteptările autorităților. Nici nu putea fi altfel de vreme ce toată atmosfera era total neprietenoasă, promovată în bășcălie pe rețelele de socializare, plină de hibe, creată parcă după chipul și asemănarea lui Pucky.

Gălătenii s-au afumat gratuit, mașinile de spălat duduind târziu în noapte în casele celor ce au fost curioși să vină la șușă.

Scrumbia, evident la prețuri de te cruceai cu ambele mâini, era mai mult pe post de bibelou. Unul de care te atingi doar atunci când ștergi praful.

Apoi, găselnița cu fostul poet, actualmente gospodină, Mircea Dinescu poate s-ar fi dorit a da o notă culturală însă, ghinion, amfitrionul de mese de prin Oltenia, s-a nituit între timp. Cu glume ușor proaste, probabil viitor autor de carte de bucate, Mircea Dinescu n-a reușit să dea pe spate decât vreo trei scrumbii ce se bălăceau înainte de a fi tăiate pe burtă.

Din poetul ce se făcea că lucrează pe la TV în decembrie 1989, nu am putut să mai reținem decât asocierea cu taraful „blonzilor” din Varbilău, altă pată multiculturală a șușanelei respective.

Evident, imediat au apărut și reacțiile gălățenilor, pagina de socializare a primarului de apă dulce devenind loc pentru un al doilea festival.

Nici nu vreau să amintesc că acel concurs de pescuit, fie el și sportiv are și ușoare valențe ilegale, pentru că pe perioada prohibiției nu se pescuiește (punct). Organizatorii au interpretat legea într-un stil neaoș, amintind participanților că speciile aflate în perioada prohibitivă vor fi redați mediului. Serios?

Gălățenii, afumați fără de voie de multitudinea de grătare, cu poantele vomitive ale bardului de la Cetate-Dolj, doritori, unii dintre ei, de a face poze cu maimuța, poate și-ar asuma ilegal ceva aere culturale, fără a se putea apropia de scrumbiile comercianților cu iz de bișnițari, au realizat că șușaneaua, conform DEX, este doar… s. f. Spectacol (de varietăți) cu numere improvizate, de calitate discutabilă, atât în privința programului cât și a interpretării.

Și încă ceva, nea Pucky, maestrul de ceremonii fără de atestat. Chestiile alea luminoase, pe care ai dat un coviltir cu parale, poate la anul (și la mulți ani), dis de dimineață, n-ar fi rău să ai o discuție minimală și cu un preot. Poate ar fi timpul!

Că de,  să ne spui „Paște fericit!” nu-i chiar ok. Să paști tu fericit, bre Pucky! Noi, ăștia mai normali la cap, avem „Sărbători binecuvântate!”, „Sărbători luminate!” și alte de-astea, mai puțin laice decât ceea ce pui matale prin târg.


Distribuie articolul

You May Also Like