SPORT/ Se știu adversarii pentru Oțelul și Sporting Liești

Distribuie articolul

Țintarul cu noua ediție de campionat va fi făcut public în cursul zilei de astăzi, 17 august. Până atunci se știe că echipele gălățene ce vor evolua în Liga 3 au fost repartizate tot în seria a doua din cele zece existente.

În această ediție de campionat în a doua serie vor evolua două echipe din Bacău: Aerostar și Dinamo, două din județul Buzău, Metalul Buzău și CSM Rm. Sărat, una din Vrancea, CSM Focșani, două din Brăila, Viitorul Ianca și CS Făurei și bineînțeles, cele două echipe gălățene, Oțelul și Sporting. După cum bine se știe, în noua ediție de campionat, FRF a modificat sistemul competițional.

După ce vor disputa meciurile din sezonul regulat, tur-retur 18 etape, primele patru clasate din cele 10 serii vor juca în faza a doua în sistem play-off. La finalul jocurilor din această fază echipele de pe primele două locuri vor juca meciurile de baraj, faza a III-a. Meciurile de promovare se vor disputa după același sistem de sezonul trecut, faza preliminară și faza finală, tur-retur.

La baraj vor participa primele două clasate din play-off, iar pentru împerecherea echipelor s-a păstrat sistemul din sezonul recent încheiat, locul 1 din seria I cu locul 2 din seria a II-a, locul 2 din seria I cu locul 1 din seria a II-a. La finalul sezonului regulat celelalte șase echipe din serie, locurile 5-10, vor continua campionatul, dar în play-out.

Jocurile pentru salvarea de la retrogradare se vor juca tur-retur, 10 etape, iar la final vor retrograda direct ultimele două clasate din cele zece serii de Liga a III-a, cât și echipa de pe locul 4 din play-out cu cea mai slabă linie de clasament din cele zece serii.


Distribuie articolul

You May Also Like