De astăzi, a început turnarea asfaltului pe podul de peste Dunăre

Distribuie articolul

 Drumul de acces este aproape finalizat. Au fost turnați primii metri de asfalt pe podul de la Brăila. Constructorul a așteptat pentru a avea condiții potrivite pentru asfaltare, cu temperaturi ridicate.

Lucrările se apropie de final și, în cel mult două luni, podul, al treilea ca mărime din Europa, ar trebui să fie gata.

Pentru a se putea circula pe el, trebuie să fie gata și drumul de acces, acum finalizat în proporție de aproximativ 80%.

Podul de la Brăila, ce a costat 500 de milioane de euro, trebuia să fie gata de anul trecut, dar au apărut întârzieri din cauza proceselor aflate pe rol între constructor și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii (CNAIR).

Constructorul a intrat în ultima etapă de execuție a lucrărilor, în ultima perioadă, acesta lucrând la hidroizolația de pe pod, iar astăzi s-a trecut la realizarea etapei de asfaltare.

După aceea, ultima etapă, și ea foarte importantă, testele de rezistență și finalizarea tuturor detaliilor.

Pentru deschiderea traficului, însă, va fi nevoie de finalizarea drumurilor de acces, cel puțin parțial, finalitatea acestora fiind estimată pentru perioada de vară.

Deschiderea traficului, chiar și parțial, nu se va putea face decât în perioada iulie-august.

Lungimea totală a podului suspendat peste Dunăre este de 1.974,30 metri, iar deschiderea centrală este de 1.120 metri.

Lungimea totală a drumurilor (inclusiv podul) este de 23,413 km și cuprinde două secțiuni: drumul principal Brăila – Jijila, cu o lungime 19,095 km și drumul de legătură cu DN 22 Smârdan – Măcin, în lungime de 4,328 km.


Distribuie articolul

You May Also Like