Daună totală pentru PSD, cu tot neamul lor!

Distribuie articolul

 Majoritatea  parlamentarilor socialiști PSD – ALDE – Pro România și-a recunoscut  astăzi propria neputință (noi am spune și lipsa de carte) recunoscându-și înfrângerea în fața Executivului în privința prelungirii sau nu a Stării de Alertă și a condițiilor acestora.

 „Parlamentul nu mai poate respinge starea de alertă instituită de Guvern, nici n-o poate scurta de la 30 la 15 zile, nici nu-i poate schimba condițiile de aplicare (referitor la biserici, teatre, restaurante, hoteluri, școli etc.)”.

PSD, ALDE, PRO ROMÂNIA și UDMR și-au făcut practic singuri viața imposibilă printr-un act normativ stabilit chiar de ei  în luna mai.

Concret, Guvernul a decis astăzi, prin Hotărâre de Guvern (HG), prelungirea stării de alertă pentru încă 30 de zile, începând din 17 iunie, și a informat Parlamentul în legătură cu această decizie.

PSD și aliații săi au anunțat, că vor amenda propunerea Executivului, aducând modificări importante în Parlament acolo unde aceștia sunt majoritari. Printre altele, au amenințat că vor scurta perioada stării de alertă de la 30 la 15 zile, inventând și un termen pentru asta: „stare de alertă intermediară”, formulă care nu există în nicio lege!

Șocul este total în tabăra socialiștilor. Parlamentul nu poate interveni asupra Hotărârii de Guvern! Motivul? O prevedere explicită din Legea nr. 55, din 15 mai 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

La articolul 4, alineatul 1, se precizează:

(1) „Starea de alertă se instituie de Guvern prin Hotărâre, la propunerea ministrului Afacerilor Interne, și nu poate depăși 30 de zile. Starea de alertă poate fi prelungită, pentru motive temeinice, pentru cel mult 30 de zile, prin Hotărâre a Guvernului, la propunerea ministrului Afacerilor Interne”.

Același articol, la alineatele 3 și 4, prevede:

(3) „Când starea de alertă se instituie pe cel puțin jumătate din unitățile administrativ-teritoriale de pe teritoriul țării, măsura se supune încuviințării Parlamentului. Parlamentul se pronunță în ședință comună a Camerei Deputaților și Senatului, în termen de 5 zile de la data solicitării de încuviințare. Dacă Parlamentul respinge solicitarea de încuviințare, starea de alertă încetează de îndată.”

(4) „Parlamentul poate încuviința măsura adoptată de Guvern integral sau cu modificări.”

Așadar, încuviințarea Parlamentului este prevăzută doar pentru instituirea stării de alertă, nu și pentru prelungirea ei! Este o nefăcută a majorității PSD cu tot neamul lor, care au votat legea în această formă, în urmă cu două luni. O eroare pentru care nu mai pot face praf strategia Guvernului în lupta cu Covid-19.

Așadar, mai dați pe la școală !!!

Distribuie articolul

You May Also Like